Reilu kuukausi sitten vakavassa lento-onnettomuudessa näyttelijä-tanssija ja lennonopettaja Sami Saikkonen saapui sunnuntai-iltana vieraaksi Arto Nybergin keskusteluohjelmaan. Lento-onnettomuuden seurauksena hänen kasvonsa tuhoutuivat pahoin, ja hänen kasvonsa on jouduttu rakentamaan täysin uusiksi operaatioiden avulla.

– Minut pelasti iso nenäni, joka on nyt täällä laastareiden alla. Penkin reuna on ottanut onnettomuudessa pääni vastaan. Tämä kaikki naamassani on nyt titaania. Minulla on nyt keinotekoinen naama. Täytyy kiittää kirurgeja, että he ovat aika taitavia. iPhone tunnisti minut pari päivää sitten, Sami kertoi lähetyksessä.

– Magneettikuvassa selvisi, että silmäni eivät olleet vaurioituneet eikä aivoissani ole turvotusta. Muu kroppani on täysin ehjä. Olen ollut todella onnekas. Enkelit, maahiset ja kaikki hyvät henget ovat olleet mukanani.

Kuva: Yle

Sami on kertonut, ettei hän muista lennosta tai onnettomuudesta mitään.

– Löin ilmeisesti pään sen verran lujaa, että muisti on pyyhkiytynyt pois. Minulla on kavereita, jotka ovat pudonneet lentokoneella ja he kertovat samaa tarinaa, että ovat putoamisen yhteydessä lyöneet päänsä, eivätkä muista tilanteesta mitään.

– En muista oikeastaan koko päivästä mitään. Minulla on valokuvia, jotka auttavat minua muistamaan tiettyjä asioita. En puhu niistä nyt, koska ne liittyvät poliisitutkintaan. Minulla on edellinen muistikuva sunnuntaista. Sen jälkeen seuraava muistikuva on sairaalassa, jossa vaimo ja poika katsoivat minua.

Heräämisen jälkeen Sami oli halunnut tietää, miten onnettomuuskoneessa mukana ollut ystävä Matti voi. Perhe kertoi Samille, että ystävä oli kuollut onnettomuudessa.

– Sain tiedon ja piirsin paperiin sydämen. En pystynyt kunnolla puhumaan. Olin niin lääkkeissä vietettyäni kahdeksan vuorokautta teholla.

Lue myös:

IL: Onnettomuuteen joutunut Aake Kalliala edelleen toipilaana – suree vaikeaa tilannettaan: ”En tykkäisi yhtään puhua”

Sara La Fountain kohtasi suuren surun – julkaisi koskettavan päivityksen: ”Tiedän, että olet paremmassa paikassa”