Kanadalaisartisti The Weekndin Blinding Lights -video palkittiin viime yönä vuoden parhaana musiikkivideona MTV Video Music Awards -gaalassa. Upeasti kuvatun videon on ohjannut suomalainen Anton Tammi.

Paras musiikkivideo -palkinto on MTV Video Music Awards -tapahtuman tärkein ja arvostetuin palkinto.

Parhaan musiikkivideon palkintokategoriassa korostetaan artistia, mutta kyseinen The Weekndin video oli ehdolla myös parhaasta ohjauksesta, minkä yhteydessä Tammen nimi mainittiin. Tuossa kategoriassa videolle ei kuitenkaan tullut voittoa.

The Weeknd piti gaalassa kiitospuheen, jossa hän muun muassa kiitti Tammea ja vaati oikeutta rasistisen poliisiväkivallan uhreille.

– Minun on vaikea juhlia ja nauttia tässä hetkestä. Haluan vain oikeutta Jacob Blakelle ja Breonna Taylorille, laulaja totesi puheessaan.

MTV NEWS

@MTVNEWS
.@theweeknd just won Video of the Year at the 2020 #VMAs for his #BlindingLights video: "It's hard to celebrate, so I'm just going to say justice for Jacob Blake and justice for Breonna Taylor"

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Blinding Lights -kappale palkittiin VMA-gaalassa myös r’n’b-kategoriassa. Musiikkivideolla on YouTubessa yli 225 miljoonaa näyttökertaa.

Näet videon alta.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Blinding Lights -musiikkivideon lisäksi Tammi on ohjannut The Weekndin Heartless– ja In Your Eyes -kappaleiden musiikkivideot.

MTV VMA on ensimmäinen korona-aikana järjestetty juhlagaala Yhdysvalloissa. Se pidettiin ilman yleisöä, ja suurin osa esityksistä oli kuvattu etukäteen.

Lue lisää: Palkintoja kahmineen Lady Gagan upeat MTV Video Music Awards -asut hämmästyttivät – yllätti hurjilla kasvomaskeilla