Älä mokaa työhaastattelua pukeutumisella – 5 vinkkiä

Onko tiedossa työhaastattelu ja mietit, mitä ihmettä laittaa päälle? Syvä huokaus ja vilkaisu vaatekaappiin – ei mitään sopivaa…
Miten työhaastatteluun tulisi pukeutua? Miten paljon vaatteilla on väliä ja mikä on liikaa? Mitä kaikkea tulee ottaa huomioon? Älä murehdi liikaa, sillä Studentum.fi-koulutussivusto keräsi viisi vinkkiä, jotka auttavat pukeutumaan oikein työhaastatteluun.

1. Pukeudu hakemasi paikan mukaan

Tämä on kuultu aiemminkin, mutta sanotaanpa se taas. Jos olet hakemassa työharjoitteluun suureen lakifirmaan, on huono idea erottua pukumiesten ja -naisten joukosta kuluneissa farkuissa ja Thaimaan matkalta tuodussa hassunhauskassa norsupaidassa. Sama periaate pätee myös toisin päin. Älä pue työhaastatteluun pikkumekkoa ja korkokenkiä, jos olet hakemassa vaikkapa puutarhurin työtä.

2. Huolehdi hygieniasta

Tätä ei voi korostaa tarpeeksi. Jos työnantaja pohtii sinun ja toisen kandidaatin välillä ja sinä olit se, joka haisi hieltä, niin kumman luulet hänen valitsevan? Kukaan ei halua työskennellä hajuhemmon kanssa. Sinun ei kannata myöskään lemahtaa Stockmannin parfyymiosastolta – mene haastatteluun suihkunraikkaana ja huoliteltuna.

3. Harkitse tatuointien piilottamista

Tatuoinnit ovat trendikkäitä, sopivat monen tyyliin ja kertovat persoonallisuudestasi. Täytyy kuitenkin muistaa, millaiseen työpaikkaan on hakemassa. Vaikka tatuointeja ja lävistyksiä kohtaan ollaan nykyään avoimempia kuin ehkä 20 vuotta sitten, kaikki yritykset eivät siltikään ole täysin ok tatuointien suhteen.

4. Ajattomat ja perinteiset asuvalinnat toimivat aina

Onko sinulla vanha 90-luvulla ostettu puku, joka ei ole ollut pitkään aikaan päällä, sillä säästät sitä erityisiin tilanteisiin? Jos et ole pitänyt pukua vuosiin, tuskin tulet sitä enää pitämäänkään. Puku ei välttämättä mahdu enää edes päällesi ja voi muutenkin näyttää hassulta – ja vanhalta. Sama pätee liian moderneihin vaatteisiin. Jätä Lady Gagan tyylistä inspiroituneet asukokonaisuudet toiseen kertaan.

5. Älä hutiloi yksityiskohdissa

Jos olet muuten siisti ja puhdas, mutta sinulla on jalassasi vanhat ja likaiset lenkkarit, näytät kaikesta huolimatta epäsiistiltä. Varmista, että sinulla on kenkäpari niihin tilanteisiin, jolloin täytyy näyttää siistiltä päästä varpaisiin. Vilkaise vielä peiliin ennen haastattelua. Katso, että paitasi napit ja housujen vetoketju on kiinni eikä paitasi repsota housunkauluksesta. Muistathan vielä hymyillä peilikuvallesi! Samalla tietysti tarkastat, ettei hampaiden väliin ole jäänyt lounassalaattia.
Kuva: Pixabay


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.