Robert Zemeckis nousi elokuvaohjaajien kärkikastiin tekemällä vuonna 1985 Paluu tulevaisuuteen -elokuvan. Yllätyshitistä on muodostunut vuosikymmenien ajaksi todellinen kulttielokuva. Siitä huolimatta Zemeckisin myöhemmän uran menestys on ollut varsin vaihtelevaa.
Nyt Zemeckis sai ohjattavakseen Brad Pittin tähdittämän romanttisen trillerin, joka sijoittuu toiseen maailmansotaan.
Brad Pittin näyttelemä tiedustelu-upseeri Max Vatan saapuu vuonna 1942 Pohjois-Afrikkaan, jossa hän kohtaa ranskalaisen vastarintataistelijan Marianne Beausejourin (Marion Cotillard). Yhdessä he suorittavat onnistuneesti vaarallisen tehtävän vihollisen maaperällä. Myöhemmin Max ja Marianne tapaavat uudelleen Lontoossa ja rakastuvat, mutta yllättäen heidän suhteensa joutuu todelliseen koetukseen sodan paineiden alla.

Liittoutuneet on laskelmoidusti rakennettu suuren yleisön elokuva ja ammattilaisten varmaa laatutyötä, jossa kuitenkin on paljon kevyen välityön makua. Kahden Oscar-voittajan tähdittämään parituntiseen elokuvaan on mahdutettu mukaan toimintaa, jännitystä, romantiikkaa ja parisuhdedraamaa. Eli jokaiselle vähän jotain, mutta ei kunnolla mitään.
Dramaturgisesti elokuvan alku on äärimmäisen tylsä. Ainoastaan tähtiparin karisma onnistuu juuri ja juuri kannattelemaan sen yllättävään käännekohtaan, joka onneksi nappaa katsojan mukaansa jännittämään päähenkilöiden puolesta.

Ensi-ilta: 25.11.2016
Ikäraja: 12
Pituus: 125 min.
Ohjaus: Robert Zemeckis
Käsikirjoitus: Steven Knight
Näyttelijät: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris, Lizzy Caplan, Matthew Goode