Uusin hämisleffa Spider-Man: Far From Home alkaa tarinallisesti Avengers: Endgamen massiivisten ja traagisten tapahtumien jälkeen.

Endgamen alakulon jälkeen ”ystävällinen naapuruston hämähäkkimies” tarjoaa MCU:ssa tervetulleen hauskaa toimintaa. Tästä elokuvasta ei todellakaan komiikkaa ja vauhdikkaita tilanteita puutu. Juoneen mahtuu mukaan myös valtaisa käänne, jota emme tässä arvostelussa paljasta.

Elokuvassa Peter Parker (Tom Holland) lähtee luokkansa kanssa lomalle Eurooppaan, jossa samaan aikaan riehuu elementaaleja eli peruselementeistä muodostuvia hirviöitä. Nick Fury (Samuel L. Jackson) pestaa vastahakoisen Parkerin taistelemaan lomansa ohessa hurjia hirviöitä vastaan, mutta lusikkansa soppaan tuo myös Mysterio (Jake Gyllenhaal), jolla on omat keinonsa hirviöiden päihittämiseksi.

Elokuvassa saadaan nauraa varsinkin Parkerin rakkauselämän haasteille sekä luokkakaverien ja opettajien kommelluksille.

Kun toiminta pääsee vauhtiin, visuaalinen tykitys on huikeaa katseltavaa, varsinkin 3D:nä, jossa kaikki nousee kirjaimellisesti uusiin ulottuvuuksiin.

Elokuvan loppupuolen juonenkäänteistä emme paljasta liikoja, mutta sen verran niistä voi sanoa, että jälleen kohdataan Iron Manin eli Tony Starkin luoman teknologian mahdollistama todellinen uhka koko maailmalle. Viimeksihän sellaista vastaan taisteltiin Avengers: Age of Ultronissa.

Spider-Man: Far From Home on kaiken kaikkiaan tyylikäs lopetus MCU:n kolmannelle vaiheelle. Vielä ei ole varmaa, jatkuvatko Avengers-elokuvat toisessa muodossa ja jatkuvatko Spider-Man-elokuvat Tom Hollandin kanssa. MCU-elokuvat joka tapauksessa jatkuvat ja ilmoilla on huhuja, että Holland palaisi hämiksenä uuden kokonaisen trilogian muodossa, jossa Parker olisi yliopistossa. Trilogian ensimmäinen osa olisi huhujen mukaan tulossa elokuvateattereihin vuonna 2023.

Spider-Man: Far From Home on ensimmäinen Spider-Man-elokuva, joka on ylittänyt lippuluukuilla miljardin dollarin rajapyykin, eikä syyttä. Se tarjoaa yllin kyllin toimintaa, huumoria, iloa, surua ja upeita erikoisefektejä koko rahan edestä. Tämä lätty kannattaa hankkia ja mieluiten 3D:nä, jos sitä toistava laite kotoa löytyy, tai ehkä sellainen kannattaisi viimeistään nyt hankkia.

Kuten Marvelin elokuvissa on ollut tapana, myös tällä kertaa lopputeksteistä löytyy lisää sisältöä. Tällä kertaa mukana on jopa kaksi tärkeää osiota, joissa paljastetaan mullistavia asioita.

Julkaisupäivämäärä: 18.11.2019
Lajityyppi: Toimintaseikkailu
Kesto: 2 h 9 min
Tuotantovuosi: 2019
Ikäraja: 12
Formaatit: UHD, Blu-ray, 3D, DVD

Lisämateriaalia yli tunti:
All new short film ”Peter’s to-do list”, Cast bloopers, Deleted scenes, Stealthy Easter eggs, Far far from home, Suit up, Fury & Hill, Thank you, Mrs. Parker and much more.