Näyttelijä Ilona Chevakova on työskennellyt vuodesta 2016 lähtien stunt- ja komediaryhmä Biisonimafian kanssa. Hän on näytellyt muun muassa ryhmän lukuisissa eri sketseissä ja vuonna 2018 ilmestyneessä MC-Helper 3 -elokuvassa.

Yhteistyö saa jatkoa huhtikuun lopussa, kun ensi-iltaan tulee ryhmän uusi elokuva MC Helper beKINGs. 

– Minullahan ei pitänyt olla alun perin roolia elokuvassa ollenkaan, Ilona Chevakova naurahtaa Metropolille.

Elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Kaitsu Walfrid Rinkinen pyysi Ilonalta apua elokuvan roolitukseen. Ilona auttoi roolituksessa, mutta heitti ilmoitti villin idean, että hänen aiemmin MC-Helper 3 -elokuvassa esittämä roolihahmo Hammaskeiju nähtäisiin myös uudessa elokuvassa.

– Siinä vaiheessa käsikirjoitus oli jo valmis. Kaitsu ei ollut käsikirjoittanut Hammaskeijua elokuvaan, koska tämän uuden elokuvan tapahtuvat sijoittuvat ajanjaksoon, jolloin kyseinen roolihahmo ei ollut vielä mukana kuvioissa. Ensimmäisen kerran Hammaskeiju on nähty MC-Helper 3 -elokuvassa.

– Heittoni oli jäänyt Kaitsun mieleen, sillä hän soitti minulle muutamaa viikkoa myöhemmin ja oli sitä mieltä, että Hammaskeijun pitää ehdottomasti olla mukana uudessa elokuvassa.

Roolittaminen ei ole täysin vierasta työtä Ilonalle.

– Se on intohimoni. Tykkään auttaa kavereita, ohjaajia ja muita näyttelijöitä. Tähän uuteen elokuvaan ehdotin ohjaajalle muun muassa Tatu Sinisaloa ja Joel Hirvosta rooleihin.

Alkusäikähdys muuttui ystävyydeksi

Ilona ajautui ensimmäistä kertaa Biisonimafian kanssa yhteistyöhön, kun ryhmän jäsen Janne Kaperi laittoi näyttelijöille tarkoitettuun Facebook-ryhmään ilmoituksen, että etsivät ammattinaisnäyttelijää tuotantoihinsa.

– Laitoin jätkille työnäytteeni. Janne soitti minulle vielä samana päivänä ja kysyi, että pääsenkö seuraavana päivänä lentämään Kuusamoon. Aluksi säikähdin ja mietin, mitä tyyppejä nämä ovat, kun soittavat heti.

– Minulle sattui olemaan muutama päivä vapaata, joten matkustin kuvaamaan neljäksi päiväksi sketsejä Lappiin.

Siitä reissuista alkoi myös ystävyys jätkien kanssa.

– Meitä yhdistää myös se, että he asuvat Punkaharjulla ja äitini asuu Pohjois-Karjalassa. Kun olen ollut kesälomaa viettämässä äitini luona, olemme nähneet jätkien kanssa. Meillä on ollut aina yhtä hauskaa ja luotamme toisiimme.

Ilona tuli suurelle kansalle tutuksi Salatut elämät -sarjan Sabrina Mustavaarana. Ruudussa hänen hahmonsa nähtiin vuosina 2019-2021. Sarjasta poistumisen jälkeen hän on päässyt tekemään töitä runsaasti kameran edessä niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä tuotannoissa.

– Olen todella onnekas, että töitä on riittänyt, eikä minulla ole ollut pitkiä työttömyyspätkiä, Ilona toteaa.

Kansainvälisiä töitä ilman pysyvää muuttoa ulkomaille

Viime vuoden alkupuoliskolla hän osallistui suurta suosiota nauttivan Netflix-sarjan The Last Kingdom kuvauksiin Budapestissa. Hän näyttelee historiallisen sarjan viidennellä ja samalla viimeisellä tuotantokaudella Ingrith-nimistä hahmoa.

Jälkikäteen Ilona on saanut kuulla, että samaan rooliin hänen kanssaan haki peräti 2000 näyttelijää.

– Sen tekeminen on älyttömän kivaa. Toki sen huomasi, että kuvataan kansainvälistä sarjaa, sillä kaikki oli suurempaa, ja minulla oli käytössä oma asuntovaunu, jossa pystyin lepäämään kuvausten välissä. Kuvaukset kestivät kaksi kuukautta.

– Minusta on kiva päästä tekemään töitä ulkomailla ja kansainvälisissä tuotannoissa, mutta en kuitenkaan haaveile muutosta ulkomaille. Minulla on perhe ja koti Suomessa. Tänä päivänä ei onneksi tarvitse asua ulkomailla saadakseen kansainvälisiä rooleja. Minulla on ulkomailla agentti, joka hoitaa minulle koekuvauksia ja pystyn suurimman osan koekuvauksista tekemään Suomesta käsin, Ilona toteaa.

Ilona paljastaa myös yllätysuutisen.

– Minut nähdään kansainvälisessä elokuvassa. Toistaiseksi voin kertoa ainoastaan sen verran, että kuvaukset ovat osaltani ohi, Ilona paljastaa.

Sen sijaan Salatut elämät -sarjaan hän ei ole ainakaan ihan heti tekemässä paluuta.

– Nautin sarjassa näyttelemisestä. Meillä oli mahtava työyhteisö, ja osaan heistä olen pitänyt yhteyttä. Esimerkiksi eilen kävin syömässä Monika Lindemanin luona. En kuitenkaan ole miettinyt paluuta sarjaan. Se ei ole ajankohtainen asia tällä hetkellä, Ilona totaa.

MC Helper beKINGs -elokuva leffateattereissa 22. huhtikuuta.