Entisen kiekkoilijan Marko Jantusen elämästä kuvataan Laitapuolen hyökkääjä -elokuvaa parhaillaan pääkaupunkiseudulla. Hän myöntää, että ajatus elokuvasta tuntui aluksi hämmentävältä.

– Olen kuitenkin otettu siitä, että kirjastani on päätetty tehdä elokuva. Tämä ei ole tarina jääkiekosta, vaan kaikesta muusta sen ympärillä. Käsikirjoittajat ovat valinneet elämästäni ne mielenkiintoisimmat käänteet elokuvaa varten, Marko Jantunen kertoo Metropolille.

Marko on tietoinen, että elokuvassa tullaan käsittelemään hänen päihderiippuvuutta ja siitä selviämistä.

– Minulla ei ole mitään toiveita sen suhteen, mitä elokuvassa tullaan tai ei tulla käsittelemään. Minulla ei ole myöskään ollut päätäntävaltaa.

– Kirjani käsitteli pitkälti päihderiippuvuutta etenemistä ja syntymistä, joten tähän aiheeseen tullaan varmasti myös elokuvassa keskittymään.

Marko oli vuosia naimisissa lastensa äidin Sari Jantusen kanssa. Elokuvassa ei kuitenkaan käytetä Sarin nimeä, vaan näyttelijä Katariina Havukaisen esittämän hahmon nimi on Kati.

– Kaikki mitä elokuvassa nähdään, niin siihen on haettu hyväksyntä. Entinen puolisoni on antanut aikoinaan kirjaa varten haastattelun ja oman rehellisen näkemyksensä. Olemme tänä päivänä ex-puolison kanssa äärettömän hyviä ystäviä, Marko toteaa.

Elokuvan kuvauksiin Marko ei ole juurikaan osallistunut. Hän osallistui maanantaina elokuvan pressipäivään, joka järjestettiin kuvausten yhteydessä Espoon Metro Areenalla.

– Olen ottanut sen asenteen, että jos minua pyydetään elokuvaan liittyen johonkin, niin olen käytettävissä. Olemme tutustuneet minua näyttelevän Severi Saarisen kanssa. Olemme tavanneet muutaman kerran ja puhuneet puhelimessa elämästäni, Marko kertoo.

– On ollut hienoa nähdä, miten intensiivisesti Severi on paneutunut rooliin. Hän on elänyt hyvin kurinalaista elämää ennen kuvausten alkamista ja turvautunut jopa personal trainerin apuun, hän jatkaa.

Huume-elämän jättäneen Markon päihteetön elämä alkoi 14. syyskuuta 2015. Nykyisin hän työskentelee Avominnen päihdeklinikalla asiakkuuspäällikkönä ja valmistuu pian lähihoitajaksi.

– Menin aikoinaan samalle päihdeklinikalle hoitoon, missä olen tänä päivänä töissä. Siellä sain hyvää hoitoa, ymmärrystä ja työkaluja paranemiseen. Nykyisin nautin taas normaalista arjesta. Päihteetön elämä on ollut hyvää aikaa!

Päihdeklinikalla Marko työskentelee päihde- ja peliriippuvaisten kanssa.

– Työnkuvani on aika laaja. Tehtäväni on muun muassa ohjata riippuvuuksista kärsiviä ihmisiä hoitoon ja puhun heidän läheisten ja työnantajien kanssa. Haen myös usein riippuvuuksista kärsiviä kotiovelta hoitoon.

– Raskainta työssäni on ehdottomasti se, kun monesti riippuvaiset ovat fyysisesti ja henkisesti eri tasoilla. Alkuvaiheessa riippuvainen saattaa joutua jopa tiputukseen, ennen kuin hoito voidaan edes aloittaa. Tehtäväni on saada ihminen luottamaan minuun ja motivoitua, että hän on valmis ottamaan askeleen kohti parempaa elämää.

Lue myös:

Severi Saarinen nähdään ex-kiekkoilija Marko Jantusen roolissa – takana suuri ulkoinen muutos: ”Painoni on vaihdellut 20 kilon välillä”