Ex-kiekkoilija Marko Jantusen elämästä kertovan Laitapuolen hyökkääjä -elokuvan kuvaukset ovat käynnistyneet pääkaupunkiseudulla. Markon roolissa nähdään näyttelijä Severi Saarinen, joka tekee ensimmäisen pääroolinsa valkokankaalla.

– On ollut mahtavaa hypätä Markon saappaisiin, koska hänellä on mielenkiintoinen elämäntarina, ja elokuvassa on loistava käsikirjoitus. Olen myös saanut hyvän mahdollisuuden pohjatyön tekemiseen, ja olemme tutustuneet Markon kanssa henkilökohtaisesti, Severi Saarinen kertoo Metropolille.

Markon tarina oli Severille jo ennestään tuttu, sillä hän on seurannut lapsuudesta lähtien jääkiekkoa ja lukenut Markosta kertovan Läpi helvetin -elämäkerran.

– Luin kirjan ennen kuin tiesin edes roolista. Hänen selviytysmistarinansa kiinnosti minua todella paljon, Severi lisää.

Pääroolia varten Severi on viettänyt runsaasti aikaa kuntosalilla. Hän on julkaissut muodonmuutoskuvia Instagram-tilillään.

– Se on ollut aikamoinen prosessi ja kovaa työtä. Minulla on ollut apuna personal trainer, ja painoni on vaihdellut 20 kilon välillä. Paljon on pitänyt tätä roolia veivata suuntaan jos toiseen, Severi kertoo.

– Olen panostanut 100 prosenttisesti ulkonäkömuutokseen. Jos en antaisi kaikkeani, ei se onnistuisi. Kyllä tämä valmistautuminen on mennyt kilpaurheilusta.

Kiekkouran päättymisen jälkeen Marko on ollut isosti esillä päihderiippuvuutensa ja siitä selviämisen takia. Tätä puolta tullaan käymään läpi myös elokuvassa.

– Kyllä tämä elokuva kertoo kaikesta muusta kuin itse lätkän pelaamisesta. Käsikirjoitus käsittelee pakenemista, selviytymistä ja sitä, miten se vaikuttaa lähimmäisiin. Tämä on todella traaginen tarina, mutta on tässä myös paljon toivoa ja valoa.

Severi pystyy samaistumaan roolihahmoonsa, vaikka hänellä itsellään ei ole taustalla päihderiippuvuutta. Iän myötä hän on ruvennut tykkäämään enemmän urheilusta kuin alkoholin juomisesta. Hän haluaa säästää energiaa muihin asioihin kuin juhlimiseen.

– Ikää on sen verran, että olen nähnyt kaikenlaisia puolia elämässä. Elämään kuuluu hyviä ja huonoja vaiheita. Näyttelijän ammattitaitoon kuuluu ymmärtää maailmasta mahdollisimman paljon. Olen aina ollut utelias maailmaa kohtaan, joten löydän tarinasta paljon asioita, joita ymmärrän.

Severille oli tietoinen valinta, että hän halusi tutustua Markoon ennen elokuvan kuvausten alkamista.

– Halusin viettää Markon kanssa niin paljon aikaa kuin vain ehdimme. Halusin tutustua hänen elämäänsä ja kuunnella useita tunteja hänen tarinoitaan. Kaikki ne keskustelut auttavat minua ymmärtämään, missä on menty ja mitä on tapahtunut, Severi kertoo.

Severi on iloinen päästessään tekemään ensimmäisen pääroolinsa valkokankaalla 37-vuotiaana. Hän kokee olevansa valmiimpi tulevaan kuin parikymppisenä.

– Nuorempana toivoi, että asiat tapahtuisivat nopeasti. Olen omalla kohdallani tyytyväinen, että näin iso kakku tulee vasta nyt, kun minulla on enemmän kokemusta. Se tulee näkymään myös valkokankaalla hyvänä näyttelijän työnä, koska olen oppinut ammatista enemmän asioita.

Näyttelijäksi Severi valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 2012. Koulusta valmistumisen jälkeen eri teattereissa työskennellyt Severi on nähty aiemmin valkokankaalla Tuntematon sotilas -elokuvassa. Hän ei ole kuitenkaan antanut ennen Laitapuolen hyökkääjä -elokuvaa isompia haastatteluita, joissa olisi puhunut elämästään.

Severi paljasti marraskuussa Instagramissa menneenä kihloihin puolisonsa kanssa.

– Kotona menee hyvin! Pitää olla kiitollinen niistä asioista, mitä elämässä on – ja olen myös. Se antaa hyvää tasapainoa, kun kotona menee kaikki hyvin. On helppo tehdä töitä, kun elämässä pyyhkii hyvin, Severi toteaa.

Lue myös:

Näyttelijä Severi Saarinen julkaisi uskomattoman muutoskuvan – treenasi itsensä jäätävän kovaan kuntoon – ”Siis what!?”