Vuonna 2012 Hyvinkäällä tapahtuneessa joukkoammuskelussa halvaantunut poliisi Heidi Foxell, 33, iloitsee uudesta intohimostaan ja paljastaa, että takana on myös vuosien kipulääkekierre.

Foxell kertoo Instagram-tilillään, että on löytänyt vuosien tauon jälkeen urheilun ilon.

– Intohimo urheilua kohtaan hävisi keväällä 2016, kun tajusin etten ole pystynyt hikoilemaan onnettomuuden jälkeen. En vain saanut nostettua sykettä niin paljon, että olisin hikoillut urheillessa, Foxell kirjoittaa.

– Koin etten pystynyt enää urheilemaan samanlaisesti, kuin ennen ampumista ja aloin pelkäämään sen tunteen puuttumista. Se oli taas yksi asia lisää mitä menetin ampujalle.

Kesällä 2016 Foxell sairastui lisäksi vakavaan masennukseen ja samalla jäi myös kaikki liikkuminen.

– Tein vain välttämättömän lenkin koiran kanssa pari kertaa päivässä ja lukittauduin sisälle tv:n ääreen. Meni vuosia ennen, kun aloin edes haaveilla pt-koriksesta ja urheilusta tosissaan.

Kun Foxell vihdoin lopetti kovien kipulääkkeiden käytön jaksaminen nousi uudelle tasolle. Nyt hän iloitsee jälleen muun muassa pyörätuolikoripallon pelaamisesta.

– Tässä se nyt on! Yksi niistä monista asioista mitä olen jaksanut alkaa tekemään, kun lopetin kovien kipulääkkeiden käytön. Olen niin fiiliksissä kun vihdoin pääsen treenaamaan säännöllisesti ja minulla on jokin harrastus.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Foxell käy nykyisin kaksi kertaa viikossa Espoon Hongan treeneissä ja nauttii joka sekunnista.

– En uskonut sen olevan enää koskaan mahdollista, että nauttisin urheilusta samanlaisesti, kuin rakastin jalkapallon pelaamista 17 vuotta ennen onnettomuutta.

– Tämä on vain ja ainoastaan sen ansiota, että jätin vihdoin fentanyylin pois kokonaan! Sen käyttö vei jaksamiseni nollaan ja halusin vain maata sohvalla. Sen riippuvuutta aiheuttava vaikutus söi minua henkisesti elävältä ja elin sumussa niin kauan, että herkistyn tätäkin kirjoittaessa.

Foxell toteaa, ettei aio enää ikinä ottaa fentanyyliä.

– Nyt olen vapaa elämään elämääni niin kuin se on tarkoitettu. Aika täällä on niin rajallista ja haurasta, etten aio tuhlata sitä enää vaan elän täysillä niin kauan kuin sitä on jäljellä!

Lue myös:

Liika treenaaminen vei Valtteri Bottakselta elämänilon – puoliso passitti hakemaan ammattiapua

MTV: Maija-Liisa Peuhu, 79, joutui sairaalahoitoon koronan takia