Israelilaiset hakkerityökalujen kehittäjät ovat löytäneet vakavan haavoittuvuuden, jonka kautta jokaisen iPhonen voi hakkeroida.
Haavoittuvuutta hyödyntänyt israelilainen NSO Group myy Lookoutin ja Citizen Labin mukaan hakkerityökaluja eri maiden hallituksille, jotta nämä voivat vakoilla journalisteja ja toisinajattelijoita. Apple on jo julkaissut päivityksen, joka korjaa ongelman, mutta jos et ole ladannut uusinta päivitystä, hakkerit voivat päästä käsiksi puhelimesi kaikkiin, siis kaikkiin, tietoihin.

The New York Timesin mukaan NSO Groupin ohjelmistot voivat lukea tekstiviestejä ja sähköposteja sekä seurata puheluita ja muita yhteyksiä. Ohjelmisto voi jopa äänittää ääntä, kerätä salasanoja ja seurata puhelimen sijaintia.
Haavoittuvuus on vakavinta mahdollista laatua. Jokaisen iPhonen omistajan tulee ladata uusin päivitys välittömästi, jos haluaa välttyä vakavimmalta turvariskiltä Applen historiassa.
Lookoutin tutkijan Mike Murrayn mukaan NSO Groupin vakoiluohjelmisto kehitettiin alunperin ihmisoikeusaktivisti Ahmed Mansoorin seuraamista varten. Tarkoituksena oli, että hänen puhelimeensa päästäisiin käsiksi sen jälkeen, kun hän klikkaisi linkkiä, jonka kautta vakoiluohjelmisto olisi asentunut hänen iPhone-puhelimeensa. Sama haavoittuvuus koskee jokaista iPhone-puhelinta.
Huolestuttavinta uutisessa on se, että täysin turvallisena pidetystä puhelimesta on löytynyt näin vakava aukko. Murrayn mukaan NSO Groupin haittaohjelmisto on kehittynein, mitä vielä koskaan on nähty.
Tekniikan kehittyessä minkä tahansa laitteen voi teoriassa hakkeroida ja Apple sekä muut puhelinvalmistajat tulevat aina kulkemaan jälkijunassa. He eivät voi tehdä muuta, kuin yrittää paikata käyttöjärjestelmästään löytyviä aukkoja niin nopeasti kuin ehtivät.
Jos siis haluat juuri nyt välttyä iPhonesi täydelliseltä kaappaamiselta NSO Groupin haittaohjelmiston toimesta, päivitä puhelimesi ohjelmisto välittömästi!
Lähde: Gizmondo