Australiaan muuttanut nuori suomalaislainen kirjoitti Facebookiin mielipiteensä suomalaisuudesta ja mitä siihen voisi hänen mielestään lisätä, jotta olisimme kaikki onnellisempia.

Kirjoituksessaan Rosanna muun muassa kumoaa Eino Leinon vanhan sanonnan, ”Kell´ onni on, se onnen kätkeköön”.

Rosanna muutti vuonna 2016 Australiaan, jossa hän asuu ranskalaisen poikaystävänsä kanssa.

Tässä naisen englanniksi kirjoittama resepti onnellisempaan elämään:

”Luulen, että synnyin maahan, kulttuuriin, yhteiskuntaan ja elämäntapaan, jossa liika onnellisuus on kiellettyä.

Jos hymyilet joka päivä, ihmiset luulevat, että olet joko feikki tai että sinussa on jotain vikaa.

He kysyvät sinulta: ”Miksi olet aina niin hyvällä tuulella?”

MIKSI. Koska ei siihen tarvita erityistä syytä.

Ja jos saavutat jotain, olet vain hyvin erityinen tai onnekas. Ja jos olet siitä iloinen, se on häpeällistä.

On lähes rikollista rikastua. Tai omistaa liikaa. Tai että on paljon rahaa ja kivoja asioita elämässä. Tai ANSAITA paljon rahaa. Tai menestyä, kun muut eivät menesty. Tai että on liian hyvä elämänlaatu.

Tässä kohtaa aina myös kateellisuus astuu esiin.

Meillä on jopa sanonta Suomessa.

”Kell´ onni on, se onnen kätkeköön”

Tavallaan ymmärrän sanonnan, ja vaalin sen moraalia sekä arvoja, joiden mukaan olen kasvanut ja joiden mukaan minut on opetettu elämään.

Et saa olla liian ylpeä, muista pysyä nöyränä, mitä tahansa saavut elämässä. Eli jos löydät missä tahansa mielessä onnellisuutta elämässäsi, sinun tulisi piilottaa se.

Tiedän etteivät kyseessä ole vain me, vaan samaa tapahtuu kaikkialla. Mutta luulen, että kulttuurissamme piilotamme sen liian syvälle. Niin syvälle, että melkein unohdamme miksi me kaikki olemme täällä.

Täällä asiat ovat hieman toisin. En väitä, että tämä olisi paratiisi, jossa ei ole yhtään huolia eikä ongelmia, en todellakaan. Asiat eivät vain ole mustavalkoisia.

Näen päivittäin ihmisiä, jotka rakastavat elämäänsä ja ovat ONNELLISIA vain tekemällä mitä tekevät elämässään.

Ansaitsemalla paljon rahaa, työskennellen ahkerasti. Ostaen kivoja taloja, veneitä, autoja ja asioita. Olemalla läsnä rakkaidensa luona. Viettämällä vapaa-aikaansa tekemällä mitä he RAKASTAVAT, eivätkä vain mitä heidän odotetaan tekevän.

Laulamalla autolla ajaessaan, puhumalla vieraiden ihmisten kanssa, AUTTAMALLA vieraita ihmisiä. Sanomalla mitä he oikeasti haluavat sanoa ja olemalla niin ystävällisiä. Hymyilemällä ilman syytä. Syömällä tai juomalla jotain, koska he haluavat niin.

Tekemällä asioita, koska he nauttivat niistä.

Maamme on maailman onnellisin, mutta vaikutammeko siltä?

Kaikessa on kyse perusasioista, kun yritetään elää onnellista elämää.

Meillä ei välttämättä ole samaa säätä tai asioita, joita voi tehdä, tai yhtä halpaa tai kallista, jne. Mutta yksi asia on selvä; ei ole väliä onko kyseessä Suomi tai Australia.

Meillä kaikilla on samat 365 päivää. Meillä kaikilla on samat 24 tuntia. Samat tunnit joka päivä, elää onnellisena.

Meillä kaikilla on jotain, jota nautimme syödä, tehdä, katsella. Toivottavasti meillä kaikilla on joku tai joitain, joita rakastaa.

Asioita, jotka saavat meidät tuntemaan olomme parhaaksi mahdolliseksi, on sitten kyseessä ravinto, liikunta, muut ihmiset, jne.

Ympäröi itsesi näillä asioilla.

Siinä on suunnilleen kaikki mitä tarvitset.

Meitä kaikkia on siunattu vain yhdellä elämällä. Ja elämme sitä juuri nyt. Et koskaan saa takaisin juuri mennyttä sekuntia, minuuttia, tuntia, viikkoa, kuukautta, vuotta, vuosikymment. Joten miksi et eläisi sitä täysillä? Ja aloita se NYT.

Aloita tekemällä jotain, imtä olet aina halunnut tehdä, muuta jotain mitä olet aina halunnut muuttaa. Jos et tee sitä nyt, se ei koskaan muutu. Hymyile joka päivä ja aina kun siltä tuntuu, kerro kaikille rakkaillesi rakastavasi heitä.

Elä elämääsi ONNELLISENA ja ONNELLINEN siitä. Älä piilota sitä. ♡ Jokainen meistä ansaitsee sen.

♡: Rosie xx”