Lehtipuhallinko kätevä keino hiekoitushiekan poistoon? Väärin, se on kokonaan kiellettyä!

Näin kevään korvilla Helsingin kaupunki muistuttaa, että vaikka lehtipuhaltimen käyttö voi tuntua kätevältä konstilta hiekoitushiekan poistoon, se on haitallista ympäristölle ja sen vuoksi kokonaan kiellettyä.
Helsingin kaupungin tiedotteen mukaan hiekoitushiekkaa poistetaan kaduilta ja pihoilta sekä talojen edustoilta keväisin samaan aikaan, kun ilman pöly- ja pienhiukkaspitoisuus on usein muutenkin haitallisen korkea. Lehtipuhaltimien käyttö hiekoitushiekan poistamiseen lisää entisestään hiukkaspitoisuuksia ilmassa.

Hiukkasten aiheuttamille terveyshaitoille ovat herkkiä erityisesti lapset ja vanhukset ja esimerkiksi sydäntauteja tai astmaa sairastavat.
– Lehtipuhaltimien käyttö hiekoitushiekan poistamiseen on kokonaan kielletty Helsingissä, muistuttaa va. johtava ympäristötarkastaja Hannu Arovaara.
Käytettäessä esimerkiksi harjakoneita tai imulakaisulaitteita hiekoitushiekan poistoon, on puhdistettava alue tarvittaessa kasteltava pölyämisen estämiseksi.
Kiinteistöt ja kiinteistöyhtiöt voivat osallistua pölyn vähentämiseen pesemällä vastuullaan olevat jalkakäytävät, piha-alueet ja ajoradat hiekoitushiekan poiston jälkeen.
Helsingin ympäristönsuojelumääräykset löytyvät osoitteesta www.hel.fi.
STT
Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Seppo Laakso


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta

Jä vastaus

Your email address will not be published.