Eri puolilta maailmaa löytyy monenlaisia ravintoloita, jotka pyrkivät erottumaan joukosta erikoisella sisustuksella ja ilmapiirillä. Näiden lisäksi eritysen vaikutuksen voi tehdä myös mieleenpainuvien tarjoilijoiden avulla. Maailman erikoisimpien ravintoloiden tarjoilivat eivät kuitenkaan aina välttämättä ole edes ihmisiä, ja joissakin ravintoloissa tarjoilijoita ei ole ollenkaan.
Tässä top 10 -lista ravintoloista, joissa on maailman erikoisimmat tarjoilijat tai ei-tarjoilijat. Mikä näistä on suosikkisi – tarjoileva robotti, ninja, vuoristorata, apina vai jonkin muu?

1.Robot 20, Kiina


Kiinalaisessa Harbinin kylässä sijaitsee sci-fi-teemainen ravintola, jossa tarjoilijat ovat robotteja. Kaiken lisäksi myös ravintolan ruoka on robottien valmistamaa. Valitettavasti tässä ravintolassa tarjoilu voi välillä tapahtua hyvinkin hitaasti, mutta odotelleessa on mielenkiintoista seurata robottien puuhia.

2. Rogo, Abu Dhabi


Abu Dhabissa sijaitsevassa Rogo-ravintolassa ruoka kulkee keittiöstä pöytiin 30 vuoristoratamaisen kiskorakennelman kautta. Jokaisella pöydällä on omanlaisensa vuoristorata. Jotkut radat tekevät spiraaleja, joissakin on tuplasilmukoita ja joissakin 360 asteen käännöksiä. Luonnollisesti radoilla kiitävät ruoka-annokset ovat turvassa kupujen alla.

3. Flying Chicken, Thaimaa


Tässä ravintolassa yksipyöräisillä hurjastelevat ja hauskasti pukeutuneet tarjoilijat lennättävät kanat ja muut ruoat pöytään.

4. Jafflechutes, Australia


Jafflechutes ei ole perinteinen ravintola, koska sieltä saa vain netin kautta tilattavaa noutoruokaa. Tilauksen jälkeen sinulle annetaan paikka, josta voit hakea ruoan. Kun saavut paikalle, ruoka leijailee hiljalleen luoksesi pienellä laskuvarjolla. Jotta homma pysyy mielenkiintoisena, ravintola vaihtelee noutopaikkoja.

5. Baggers, Saksa


Baggers on samanlainen kuin Rogo, mutta vuoristoratojen sijaan ruoka laskeutuu pöytään katosta spiraalin muotoisen radan kautta. Asiakkaat tilaavat ruokansa pöydissä olevista monitoreista. Kun ruoka on valmis, se valuu pöytään spiraalia pitkin. Monitorista näkyvät myös juoman ja ruoan arvioidut saapumisajat.

6. Daoxianji, Kiina


Tässä ravintolassa nais- ja miestarjoilijat ovat pukeutuneet seksikkäisiin bikineihin ja uikkareihin. Kaikki eivät välttämättä pidä tästä ideasta, mutta ainakin ravintola on hyvin suosittu.

7. YO! Sushi, Lontoo


Monissa japanilaisissa sushiravintoloissa valmiit annokset kulkevat liukuhihnaa pitkin, mutta Lontoossa perinne on viety piirun verran pidemmälle, tai pikemminkin ylemmäs. Ruoka nimittäin saapuu paikalle drone-helikopterin kuljettamana.

8. Kayabuki, Japani


Jos helikopteritarjoilu on mielestäsi erikoista sushiravintolassa, entäpä kaksi tarjoilevaa apinaa? Tämän ihmeen voi nähdä Japanissa Kayabuki-ravintolssa, jonka Yat-chan ja Fuku-chan -nimiset apinat on lisensoitu paikallisten viranomaisten toimesta työskentelemään ravintolassa tarjoilijoina. Yksi apinoista ottaa asiakkailta juomatilaukset ja toinen tarjoaa heille lämpimiä pyyhkeitä, joihin he voivat pyyhkiä kätensä. Ravintolan asiakkaat kuulemma rakastavat näitä pikkuapinoita ja sanovat niiden olevan parempia tarjoilijoita, kuin jotkut ihmiset.

9. Dine In The Dark, Nepal


Tämän suositun ravintolan idea syntyi halusta kiinnittää huomiota sokeiden työllistymiseen. Ravintolan tarjoilijat ovat kaikki sokeita ja ravintolan asiakkaiden täytyy pitää silmillään sidettä.

10. Ninja, New York


Tässä ravintolassa pääsee kokemaan historiallista japanilaista tunnelmaa ja yllättävää toimintaa. Tarjoilijoina toimivat ninjat nimittäin säikyttelevät mielellään asiakkaita hiipimällä huomaamattomasti heidän lähelleen.
Lähde ja kuvat: Crafty News Critter