Maija Vilkkumaa muistelee muusikkovuosiensa ylä- ja alamäkiä: ”Tajusin urani olevan ohi”

Muusikko Maija Vilkkumaa, 46, on juhlistanut sosiaalisessa mediassa hänen toisen studioalbuminsa Meikit, ketjut ja vyöt 19-vuotisjuhlapäivää. Nainen muisteli julkaisemansa Instagram-kuvan yhteydessä levyn tekoprosessia ja siihen liittyneitä paineita.

– Mulla oli karmaisevat paineet tuon levyn kanssa, esikoinen Pitkä ihana leikki oli saavuttanut yllättävän suuren suosion, ja se varjosti uuden levyn tekoprosessia valtavan kivimuurin lailla, Vilkkumaa kirjoittaa.

Levyn ensimmäiseksi sinkuksi valittiin Noinko vaikeeta se on, jonka suuri osa suomalaisista on jo ehtinyt unohtaa. Sinkun suosio ei ollut merkittävää julkaisun aikaankaan, ja tämä sai Vilkkumaan hyvin huolestuneeksi.

– Olin aivan hermona biisin laimeahkosta suosiosta ja tajusin urani olevan ohi. Siinä missä ekan levyn kanssa jokainen virstanpylväs ja myyty levy oli iloinen yllätys ja tuli aivan takavasemmalta, tokan levyn kanssa olin jo astunut sille paineen ja menettämisen pelon tielle, joka artismiin kuuluu.

Nainen tajusi, että paineista pääsee parhaiten irrottautumaan, kun vain tekee musiikkia ja nauttii siitä. Epäonnistuneesta sinkkuvalinnasta Vilkkumaa otti myös opiksi. Hänen omat sinkkutoiveensa levyltä olivat nimittäin Ingalsin Laura ja Totuutta ja tehtävää, jotka nousivat singleiksi ja lopulta myös ikivihreiksi hiteiksi.

– Tällöin tajusin, että artisti yleensä itse tietää parhaiten itseensä liittyvät asiat, vaikka toki on tärkeää kuunnella muita, Vilkkumaa kiteyttää.

Voit lukea Maija Vilkkumaan koko kirjoituksen alla olevasta päivityksestä.

View this post on Instagram

Meikit, ketjut ja vyöt täyttää tänään 19 vuotta! Mulla oli karmaisevat paineet tuon levyn kanssa, esikoinen Pitkä ihana leikki oli saavuttanut yllättävän suuren suosion, ja se varjosti uuden levyn tekoprosessia valtavan kivimuurin lailla. Kirjoitin biisejä Kaisaniemessä Hunajamelonien treenikämpällä, ja kesällä 2000 lähdin myös viikoksi Budapestiin biisintekomatkalle. Taoin siellä synaa viikon pienessä todella kuumassa hotellihuoneessa, mutten saanut aikaan mitään muuta kuin Totuutta ja tehtävää -biisin, jonka senkin kertosäe oli pyörinyt mielessä jo vuosia. Viimeinen kappale, jonka levylle kirjoitin, oli Prinsessa Jää – olin kuntosalilla rentoutuneena, sillä levy oli jo periaatteessa valmis, ja siellä pyöri MTV (siis Music Television, lapset), josta tuli jokin Mejan biisi. Inspiroiduin. Tuo biisi ei kuulosta ollenkaan Prinsessa Jäältä, mutta sellaistahan se biisinteko on, seuraat jälkiä jotka johtavat aivan uudelle aukiolle. Levyä äänitettiin HIP Studioilla ja Petraxissa. Teron ensimmäinen lapsi oli viimeisten sessioiden aikaan juuri syntymäisillään, ja viesti “nyt se tulee” saapuikin Petraxiin Teron Nokia 6110:aan juuri kun Tero oli soittamassa viimeistä sooloaan. Siitä vaan kamat nippuun ja Helsinkiin, me muut jäätiin saunomaan. Itselleni sauna oli haastava sillä olin juuri ottanut hiustenpidennykset joita piti varoa. Saunoin silti. Ekaa sinkkua mietittiin pitkään, ja siksi valikoitui Noinko vaikeeta se on, joka ei ns. lähtenyt mitenkään kuninkaallisesti. Olin aivan hermona biisin laimeahkosta suosiosta ja tajusin urani olevan ohi. Siinä missä ekan levyn kanssa jokainen virstanpylväs ja myyty levy oli iloinen yllätys ja tuli aivan takavasemmalta, tokan levyn kanssa olin jo astunut sille paineen ja menettämisen pelon tielle, joka artismiin kuuluu. Tuolloin huomasin, että paras lääke noita ahdistuksia vastaan on vain tehdä musaa ja nauttia siitä. Kutsun tätä “katse pallossa” -metodiksi. Sinkun menestymistä seuratessani ajattelin, että mun mielestä hyvät sinkkubiisit ois Totuutta ja tehtävää ja Ingalsin Laura, ja sitten ne myöhemmin sinkutettiinkin, ja edelleen ne kuuluvat keikkasettiin. JATKUU KOMMENTEISSA

A post shared by maijavilkkumaa (@maijavilkkumaa) on

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.