Sydäntalven lähestyessä ja päivien lyhetessä moni unelmoi matkasta jonnekin lämpimään. Tämä onnistuu esimerkiksi kokemalla täydellinen yhdistelmä yksinoloa ja trooppisia lämpötiloja pakenemalla viidakkoon!

Alle on koottu listaus parhaista viidakkohotelleista juuri sinulle, joka unelmoit lomasta viidakon kuninkaana tai kuningattarena.

Las Piedras, Peru

Mikä olisikaan parempi paikka opetella viidakon tavoille kuin maailman suurin sademetsä, Amazon. Hotel Enai sijaitsee Las Piedrasin syrjäisellä alueella Perun kaakkoisosassa.

Tämä nykyaikainen ja tyylikäs hotelli on sisustettu perinteisellä perulaisella taiteella ja muotoilulla, ja lopputulos on valoisa ja ilmava. Hotellista käsin vieraat voivat tutustua ympäröivän sademetsän valtavaan monimuotoisuuteen.

Huoneet Hotel Enaissa alkaen 72 €/huone/yö.

Palangkaraya, Borneo

Borneo on maailman kolmanneksi suurin saari ja lähes kokonaan viidakon peitossa. Se sijaitsee aivan Malesian rannikon tuntumassa ja on täydellinen kohde luonnosta kiinnostuneille – se on nimittäin yksi harvoista paikoista ihastella uhanalaista nenäapinaa.

Majoitu Swiss-Belhotel Danumiin Palangkarayan kaupunkiin. Se sijaitsee Kalimantanin alueella, jonka keskiosa viidakoineen ja metsineen tunnetaan yhtenä maailman keuhkoista. Hotellissa on kaunis, palmujen ympäröimä ulkouima-allas, ylelliset makuuhuoneet ja oma ravintola, joka tarjoaa paikallisia ja kansainvälisiä erikoisuuksia.

Huoneet Swiss-Belhotel Danumissa alkaen 64 €/huone/yö.

Ella, Sri Lanka

Pieni Ellan kaupunki sijaitsee Sri Lankan vuoristossa, joka on täynnä teeviljelmiä, dramaattisia vesiputouksia ja upeita temppeleitä. Tutustu Sri Lankan vehreään maaseutuun yhdellä alueen monista vaellusreiteistä, jotka johtavat esimerkiksi Little Adam’s Peakin ja Ella Rockin kaltaisille upeille näköalapaikoille.

Majoitu Ella Jungle Resortiin, joka sijaitsee Kirindi Oya -joen rannalla viidakon ympäröimänä. Tämä on täydellinen miljöö totutella viidakkoon. Valitse kolmesta eri Eco-mökkivaihtoehdosta, joissa kaikissa on tilavat ja ilmavat huoneet ja parvekkeet, ja herää aamulla läheisen vuoristojoen solinaan.

Huoneet Ella Jungle Resortissa alkaen 85 €/huone/yö.

Springbrook, Australia

Australian Queenslandissa sijaitseva Springbrook on verraton paikka tutustua sisäiseen viidakon valtiaaseesi. Majoitu O’Reilly’s Rainforest Retreatissa ja tutustu Springbrookin parhaisiin paloihin: kesyttömään metsään täynnä syviä kanjoneja, upeita kivisiä lahtia ja Australian vanhimpiin lukeutuvia puita.

O’Reilly’s Rainforest Retreat sijaitsee maailmanperintökohteisiin lukeutuvassa Lamingtonin kansallispuistossa. Hotellia pyörittää jo kolmas sukupolvi O’Reillyja, joiden isovanhemmat olivat etunenässä kehittämässä Australian ekoturismia vuonna 1926. Hotellin tarjoamiin aktiviteetteihin lukeutuvat muun muassa linturetket ja kävelyt puiden latvuksissa. Iltaisin vieraat voivat rentoutua Lost World -kylpylässä tai syödä illallista puumajabaarissa.

Huoneet O’Reilly’s Rainforest Retreatissa alkaen 99 €/huone/yö.

Lähde ja kuvat: Hotels.com