Monet ovat yhtä mieltä siitä, että pirullisen herkullinen suklaa ansaitsee oman juhlapäivän. Etelä-Amerikasta lähtöisin olevan suklaan historia ulottuu tuhansien vuosien päähän, ja nykyään kaakaopapuja viljellään maailmanlaajuisesti trooppisissa olosuhteissa.

7. heinäkuuta vietettävän kansainvälisen suklaapäivän kunniaksi Hotels.comin majoitusasiantuntijat ovat koonneet valikoiman hotelleja, jotka tarjoavat vierailleen räätälöityjä suklaakokemuksia.

Hotel Sacher Wien, Wien, Itävalta

Tämä perheomisteinen, ikoninen ja ylellinen hotelli on alkuperäisen sacherkakun kotipaikka. Vieraat voivat nauttia suklaaherkkua maineikkaassa Café Sacherissa tai valita kevyemmän, täysin kalorittoman tavan nautiskella Sacher Boutique Spa -kylpylän Time-To-Chocolate-hoidon muodossa. Hotel Sacher Wien sijaitsee aivan Wienin sydämessä valtionoopperaa vastapäätä.

Huoneet Hotel Sacher Wienissä alkaen 490 €/huone/yö.

Jade Mountain Resort, Saint Lucia

Tämä ylellinen lomanviettopaikka kauniilla Saint Lucian saarella on täydellinen kohde suklaaholisteille, jotka haluavat viettää lomansa Karibian maisemissa.

Jade Mountain Resortilla on oma kaakaopapuviljelmä, ja hotelli valmistaa itse omat suklaaherkkunsa. Lisäksi hotellissa on oma suklaalaboratorio, jossa vieraat voivat valmistaa itse suklaata ja oppia lisää herkullisesta kaakaopavusta.

Huoneet Jade Mountain Resortissa alkaen 1 238 €/huone/yö.

The Chocolate Box, Bournemouth, Englanti

The Chocolate Box on pieni perheomisteinen boutique-hotelli. Sen omistajat työskentelivät aikaisemmin julkkishäissä suklaa-cateringin parissa, ja päättivät perustaa hotellin havaittuaan ihmisten kiinnostuksen suklaata kohtaan.

Hotellin kaikki huoneet on sisustettu ihaniksi suklaarasioiksi, ja hotellissa on tarjolla sekä suklaa-aamiainen että upea suklaabaari.

The Chocolate Box tarjoaa useita eri suklaapakettivaihtoehtoja esimerkiksi polttareita, syntymäpäiviä tai muita juhlia silmällä pitäen. Mikset kutsuisi ystävääsi herkuttelemaan suklaabuffettiin? Tai suklaateemaiselle iltapäiväteelle? Tai suklaamaisteluun proseccon kera?

Huoneet The Chocolate Boxissa alkaen 95 €/huone/yö.

Fábrica do Chocolate, Viana do Castelo, Portugali

Fábrica do Chocolate on täydellinen kohde suklaaholisteille. Hotelli ottaa kaiken irti suklaasta, ja sen kaikki 18 huonetta on sisustettu eri suklaateeman mukaisesti. Miltä kuulostaa esimerkiksi peseytyminen suklaasaippualla? Entäpä suklaashampoo tai suklaahammastahna?

Fábrica do Chocolate tarjoaa myös viihdettä: vieraat voivat katsoa klassisia suklaateemaisia elokuvia tai vierailla hotellin omassa suklaamuseossa. Rentoutustarpeisiin hotelli tarjoaa useita suklaalla höystettyjä kylpylähoitoja. Jos mieluummin nautit suklaasi suun kautta, voit tilata suklaasuihkulähteen tai nauttia hotellin upeasta suklaa-aamiaisesta.

Huoneet Fábrica do Chocolatessa alkaen 85 €/huone/yö.

Lähde ja kuvat: Hotels.com