Laulajana tunnettu Evelina eli Eveliina Tammenlaakso kertoo Roope Salmisen luotsaamassa Kolme käännekohtaa -podcastissa olevansa autismin kirjoilla. Evelina sai diagnoosinsa viime syksynä, kun hän kävi neuropsykologin vastaanotolla.

– Olen autisti, Evelina tokaisee suoraan podcastin tuoreessa jaksossa.

Evelina sanoo, ettei autismidiagnoosin saaminen lopulta tullut hänelle kovin suurena yllätyksenä.

– Siinä hetkessä se tuntui todella neutraalilta, se tuntui faktalta. Että tämä selittää paljon, hän kuvailee.

– Ja olin todella helpottunut. Tässä on syy, miksi minusta tuntuu, että maailma ei ihan pelaa minun kanssani. Että minulla on vaikeuksia näissä. En ihan sovi tähän helppouteen, mitä kaikki muut ihmiset tuntuvat kokevan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Myöhemmin Evelinan valtasi kuitenkin varsin raivontäyteiset tunteet. Hän myöntää kokeneensa vihaa siitä, että oli elänyt 27-vuotiaaksi asti, eikä kukaan ollut huomannut asiaa aiemmin.

– Että miten minulla on ollut näin ulkopuolinen ja huono olo itsestäni? Että minä en riitä. Muilla on resursseja tehdä asioita, nähdä ihmisiä ja olla todella hyviä sosiaalisissa tilanteissa. Tuntui, että muilla on pitkä kaivo, josta ammentaa, mutta minulla on vain pieni lätäkkö. Se tuntui epäreilulta, Evelina avaa.

Evelina sanoo yrittäneensä nuorempana peitellä omia neuroepätyypillisiä piirteitään. Toisaalta hän ei omien sanojensa mukaan osannut kuvitella olevansa autismin kirjoilla.

Nyt Evelinaa jännittää, kuinka muut ihmiset tulevat reagoimaan hänen autismidiagnoosiinsa. Samaan aikaan hän kuitenkin kokee hetken olevan oikea aiheesta puhumiselle.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Artisti Evelina avaa syitä uudelle siilitukalleen – Roope Salmiselta tyhjentävä reaktio rakkaansa ulkonäköön!

Artisti Evelina paljasti, miltä hän näyttää paniikkikohtauksen jälkeen – somessa laaja keskustelu: ”Hauska v***uilun aihe”