Hassisen kone -yhtyeestä tunnetuksi noussut Ismo Alanko voitti vain 19-vuotiaana yhtyeensä kanssa rockin Suomen mestaruuden. Siitä alkoi Alangon mittava ura, jonka aikana miehen kynästä syntyi yli 250 kappaletta.

Katja Ketun kirjoittamassa elämäkertateoksessaan Ismo Alanko, laulaja ja lauluntekijä kertoo urastaan ja elämästään harvinaisen avoimesti. Ensimmäistä kertaa Alanko kertoo myös päihteiden käytöstään.

Alanko on ollut kuivilla vuodesta 2015, mutta sitä ennen hänellä oli taipumusta juomaputkiin, jotka kestivät päivistä jopa viikkoihin. Juominen toimi lääkkeenä vitutukseen, jota Alanko piti tuolloin nuoren ihmisen normaalina olotilana.

”Luulin monta kymmentä vuotta, että se on kaikkien ihmisten normaali olotila. Todennäköisesti tila johtui tässä tapauksessa siitä, että koko ajan oli pieni kankkunen tai pilvet loppu”.

Päihteiden käyttö vaikutti myös vuonna 2008 solmittuun avioliittoon Kisti Kuosmasen kanssa. Suhde oli rakoillut jo pitkään. Kun Alangon ystävä, muusikko Jukka Hakoköngäs kuoli, jäi Alangolle muistotilaisuuden jälkeen ryyppyputki päälle. Vaimo pelkäsi miehensä ryyppäävän itsensä hengiltä ja teki lopullisen ratkaisun.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP Kirsti Kuosmanen ja Ismo Alanko Linnan juhlissa vuonna 2011.

”Olin kyllä oireillut viinanjuontimielessä jo pitkään. Niin sitten mulle ilmoitettiin vaimon toimesta, että olen vuokrannut asunnon ja haluan muuttaa asumaan erilleen, että täytyy tehdä joku ratkaisu, tämä ei voi jatkua tällä tavalla. Ja sitten näin tapahtui.”

Kursivoidut kohdat ovat Katja Ketun kirjoittamasta kirjasta Ismo Alanko (Johnny Kniga)

Lue myös:

Lomalle matkustanut Archie Cruz elämästään rokkistarana: ”On vapauttavaa kulkea kadulla ilman paparazzeja ja onnenonkijoita”

IS: Kalle ja Riina-Maija Palanderin erokriisissä uusi käänne