Laulajalegenda Kaija Koon urasta ja elämästä kertova Kaija Koo: Tinakenkäkuningatar -dokumentti esitetään ensimmäistä kertaa Ylellä tammikuussa 2023. Pia Asikaisen ohjaamassa dokumentissa kuvataan Kaijan arjen iloja ja suruja hyvin läheltä sekä muistellaan kymmenien vuosien takaisia tapahtumia laulajan musiikkiuran alkuvaiheilta.

Ohjelmassa Kaija puhuu avoimesti myös avioerostaan säveltäjä ja sanoittaja Markku Impiön kanssa. Kaija ja Markku viihtyivät yhdessä 21 vuotta, kunnes vuonna 2006 pariskunta erosi. Ex-parilla on yksi yhteinen lapsi.

Kaijan mukaan hänen ja Markun suhde oli aluksi kuin sadusta ja vastasi naisen kaikkiin toiveisiin. Hän kuvailee Markun olleen uskomattoman taitava biisintekijä, ja mies kirjoittikin vaimolleen lukuisia hittejä.

– Alussa olimme harmoninen pari. Markku oli minusta nero, Kaija toteaa dokumentissa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kaksikon välinen perhe-elämä ei kuitenkaan toiminut. Markku turvautui haasteiden keskellä yhä useammin alkoholiin, mistä muodostui lopulta suuri ongelma.

– Meillä ei mennyt Markun kanssa putkeen, Kaija myöntää.

– Me emme puhuneet, hän ei halunnut puhua. Minä olisin halunnut, hän jatkaa.

Kaijaa alkoi kalvamaan se, kuinka Markku oli suhteessa valta-asemassa säveltäjänä ja laulajana. Kaija puolestaan koki olevansa avioliitossa altavastaaja.

– Eron jälkeen päätin, että olen taloudellisesti itsenäinen. Kenelläkään ei ole valtaa minusta taloudellisesti, muusikko julistaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Kaija Koo loukkaantui pahasti – julkaisi mystisen päivityksen onnettomuudestaan: ”Te voitte hoitaa pomppimisen”

Me Naiset: Kaija Koon ex-mies Markku Impiö avautuu parin erosta – ”Se oli sekavaa ja rajua aikaa”