Lordi-yhtyeen kitaristi Amen eli Jussi Sydänmaa jättää yhtyeen. Asiasta kerrotaan bändin Facebook-sivulla.

Yhtyeen keulahahmo Mr. Lordi eli Tomi Putaansuu avaa Sydänmaan lähdön syitä hyvin avoimesti Facebookissa julkaistussa englanninkielisessä kirjoituksessa. Hän sanoo pyytäneensä Sydänmaata eroamaan yhtyeestä helmikuun lopussa. Päätös tehtiin yhdessä muiden yhtyeen jäsenten kanssa, jotka olivat asiasta yksimielisiä.

Sydänmaa on ollut mukana yhtyeessä sen perustamisesta saakka eli yhteensä 25 vuotta. Putaansuun mukaan Sydänmaan lähtöä oltiin pohdittu yhteisesti useita kertoja vuosien varrella.

Pahimmillaan ilmapiiri Sydänmaan ja yhtyeen muiden jäsenten välillä oli Putaansuun sanoin ”myrkyllinen”. Myös vanhat erimielisyydet saivat aikaan ongelmia.

– Tilanteesta ei voi syyttää ketään, mutta samaan aikaan meitä kaikkia voi syyttää siitä, ettemme onnistuneet korjaamaan tätä, Putaansuu muotoilee kirjoituksessa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Sydänmaa on edelleen tärkeä ystävä Putaansuulle.

– Rakastan häntä kovasti ja hän tulee aina olemaan yksi läheisimmistä ystävistäni. Siksi käymämme keskustelu oli ehdottomasti vaikein keskustelu, jonka olen koskaan joutunut käymään bändin sisällä, hän kuvailee.

Samassa kirjoituksessa kuullaan myös Sydänmaan ajatuksia hänen lähdöstään. Hän toteaa olevansa ylpeä kaikesta siitä, mitä yhtye sai aikaan.

– Olisin ollut kateellinen, jos en olisi ollut osa Lordia. Mutta nyt on aika lähteä ja katsoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Sydänmaa summaa.

Lue myös:

IL: Lordi kaasutti reilua ylinopeutta tietyömaan läpi – ajoi suoraan poliisin tutkaan

IS: Heikki Paasonen rehellisenä vuosien takaisesta vedonlyönnistä – tietää kaiken Jaana Pelkosen salatusta Lordi-tatuoinnista: ”Olen nähnyt sen”