Vasta 17-vuotias Los Angelesissa asuva laulaja-lauluntekijä Billie Eilish on tämän hetken suurimpia musiikki-ilmiöitä.

Eilish julkaisee 29. maaliskuuta debyyttilevynsä WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? Katso alta albumilta juuri julkaistun kolmannen singlen ”bury a friend” vaikuttava musiikkivideo, joka sai YouTubessa jo ensimmäisten 13 tunnin aikana huikeat 4,7 miljoonaa katselua.

Eilish säveltää ja sanoittaa musiikkinsa kahdestaan isoveljensä, artisti ja näyttelijä Finneas O’Connelin kanssa, joka vastaa myös albumin tuotannosta.

Billie Eilish nousi viraalihitiksi vuonna 2015 Soundcloudiin lataamallaan debyyttikappaleella ”ocean eyes”. Biisi herätti nopeasti levy-yhtiöiden kiinnostuksen ja Eilish solmi levytyssopimuksen Interscope Recordsin kanssa ollessaan vasta 14-vuotias. Artisti julkaisi ensimmäisen EP:nsä don’t smile at me elokuussa 2017.

Myös Suomessa Eilish on nyt kuuminta hottia. Kuuntelumäärät ovat 25-kertaistuneet viimeisen vuoden aikana ja ovat Suomessakin jo yli 20 miljoonaa. Pop-sensaation kappaleet ”when the party’s over” ja ”ocean eyes” ovat streamanneet kultaa ja ”lovely (ft. Khalid)” on ylittänyt platinarajan. Biisin musiikkivideo on saanut YouTubessa yli 221 miljoonaa katselua.

Eilishin kappaleita on ollut Spotifyn Top 200 -listalla parhaillaan samanaikaisesti jopa kahdeksan, minkä myötä toissa vuonna julkaistu EP nousi tämän vuoden tammikuussa Suomen albumilistan sijalle neljä.

Billie Eilishin valtavasta suosiosta kertoo myös someseuraajien räjähdysmäinen kasvu. Loppuvuonna 2017 Eilishin Instagram-tiliä @wherearetheavocados seurasi reilut 250 000 ihmistä ja vain vuodessa määrä paisui 6,8 miljoonaan seuraajaan. Lokakuusta 2018 tähän päivään seuraajamäärä on tuplaantunut – tällä hetkellä artistin tiliä seuraa jo lähes 12 miljoonaa ihmistä.

Lyhyessä ajassa tyyli-ikoniksi ja idoliksi noussut Eilish on nimetty tänä vuonna muun muassa Billboardin 21 under 21 -listalle ja NME:n uusien artistien läpimurtoja ennustavan The NME 100 -listan keulakuvaksi.

Tässä median kommentteja Billie Eilishista:

“Planeetan puhutuin teini” – NME

”Nopeasti nouseva artisti Bilie Eilish näyttää, että popin tulevaisuus on saapunut.” – Los Angeles Times

”Teini-ikäinen pop-tähti, josta kaikki näyttävät puhuvan.” –The Daily Edge

”Hän on helv*tin pelottava.” – Harper’s Bazaar

”Tämä tyttö tietää täsmälleen, kuka hän on, eikä hän pyytele sitä anteeksi.” – Fashion Magazine

”Billie Eilish ei ole mikään pikkunätti pop-tähti.” – L’Officiel

Kuva: Universal Music