Laulaja Maija Vilkkumaa otti Facebookissa kantaa Anna Erikssonin antamaan Helsingin Sanomien haastatteluun, jossa hän kertoi olevansa huolissaan korkeakulttuurin asemasta.

Eriksson kertoi haastattelussa, että viihdettä ei tulisi sekoittaa korkeakulttuuriin ja käytti muun muassa Vilkkumaata esimerkkinä popkulttuurin edustajasta.

Vilkkumaa julkaisi Facebook-tilillään pitkän kirjoituksen, jossa ilmaisee oman näkemyksensä asiasta.

– Anna Eriksson on poikkeuksellisen hyvä ja ilmaisuvoimainen laulaja. Suhteessa popkulttuuriin ja -musiikkiin olemme kuitenkin Erikssonin kanssa aivan eri linjoilla, Vilkkumaa kirjoittaa.

Sekä Erikssonille, että Vilkkumaalle 2010-luku oli monien muutosten aikaa ja artisteina molemmat hakivat suuntaa urallaan. Eriksson teki tuolloin oman Mana-levyn, eikä halunnut esittää enää muiden kappaleita.

– Erikssonia harmittaa popmusiikki ylipäätään, se on hänen mielestään merkityksetöntä, ja tästä Eriksson vetää sen johtopäätöksen, ettei uutta musiikkia oikeastaan kannata edes tehdä. Tätä minun on vaikea ymmärtää, Vilkkumaa toteaa.

– Eihän se, ettei Eriksson itse vaikutu popmusiikista, tarkoita sitä ettei se kuitenkin voisi olla vaikuttavaa, etteivät muut vaikuttuisi siitä?

Vilkumaa pohtii myös ajatteleeko Eriksson, että popmusiikin rakastajat ovat lähtokohtaisesti vain pinnallisia hömpöttelijöitä.

– Minusta popmuusikot tekevät jatkuvasti kiinnostavaa musiikkia. Jos Eriksson ei siitä syty, ei se vielä välttämättä kerro muusta kuin Erikssonin henkilökohtaisista makumieltymyksistä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Vilkkumaan kirjoitus on herättänyt myös muita artisteja ottamaan osaa keskusteluun.

– Hieno kirjoitus. Allekirjoitan molempien ajatuksia, keskustelu on hyvästä. Elinvoimainen musiikkikulttuuri ja kulttuuri sinänsä on laaja käsite, suuri universumi! Waltteri Torikka kommentoi.

– Maija, tämä kirjoitus on niin hieno. Kiitos tästä sinä viisas nainen! Tuure Kilpeläinen kiittää.

Lue myös:

TVOF-tähtivalmentaja Maija Vilkkumaan eläytymistä arvosteltiin ikävään sävyyn – teki palautteesta hulvattoman kappaleen

IL: Keikkaelämä uuvutti nuoren Anna Erikssonin – oppi kantapään kautta omanlaisen elämäntyylin