Muusikko Emma Salokoski, 46, kertoo Me Naiset -lehdessä sairaudestaan, joka on saanut hänet tekemään suuren muutoksen elämässään.

Salokoskella diagnosoitiin viime marraskuussa krooninen väsymysoireyhtymä. Nainen kertoo lääkärin lausunnon olleen hänelle lopulta helpotus.

– Sain vihdoin katkaistua ajatuksen, että olen laiska, heikko ja huono ihminen. Sen sijaan sain ajatella, että tunnen olevan poikki, koska minulla on tällainen syndrooma, Salokoski kuvailee Me Naisille.

Useiden vuosien ajan Salokoski kärsi voimakkaasta väsymyksestä, jatkuvasta flunssaisesta olosta ja fyysisistä romahduksista. Nyt kun oireille on löytynyt selitys, on Salokoski pyrkinyt hidastamaan elämäänsä ja tekemään asioita ilon eikä suorittamisen kautta.

– Koko nykyinen yhteiskunta, tämä meidän tehokkuuteen ja hyödyllisyyteen kannustava elämäntyyli, ohjaa meitä olemaan naimisissa stressin kanssa. Siitä irti rimpuileminen on hemmetin vaikeaa, hän myöntää.

– Onneksi elämäntyyliini on sellainen, etten tarvitse hirveästi rahaa. Ajelin pitkään vuoden ysikasi Mazdalla, eivätkä ulkoisen statuksen merkit kiinnosta minua.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Emma Salokoski Linnan juhlissa vuonna 2004. Kuva: AOP

Joitakin tekemisiä Salokosken mukaan seuraa edelleen hutera olo, mutta isompia romahduksia tulee nykyisin harvemmin. Masennukseen hän kertoo saaneensa apua osteopatiasta.

– Olin jo varma, ettei sille ole mitään tehtävissä. Moni ei uskalla tai osaa pyytää apua, mutta minä todella olen hoitanut masennustani. Näin hyvää oloa en edes uskaltanut toivoa, Salokoski summaa.

Lähde: Me Naiset

Lue myös:

Tässä on Arja Korisevan harvoin julkisuudessa esiintyvä 21-vuotias Karla-tytär – tähtää nyt poliitikoksi!

Sointu Borg purskahti itkuun Topi-veljensä haasteiden vuoksi – ”Toivon, että joku näkisi Topin arvon”