Monille joulukausi käynnistyy tänään 1. joulukuuta, niin myös Spotifyssa. Joulukuun ensimmäinen päivä näkyy Spotifyssa selvänä piikkinä joululaulujen striimausmäärissä.
Edellisvuosien data osoittaa, että joululaulujen striimauskerrat kasvavat tyypillisesti 350 % yhden päivän aikana maailman laajuisesti.
Spotify on analysoinut käyttäjien kuunteluhistoriaa joulukuussa, ja datan pohjalta on nähtävillä maat, joissa kuunnellaan suhteessa eniten jouluaiheisia kappaleita*. Tuloksissa selviää, että joulupukin kotiseuduilla Pohjoismaissa joululaulut soivat Spotifyssa eniten, kun taas Latinalaisessa Amerikassa Spotify-kuuntelijat pitäytyvät omissa vakiosuosikeissaan myös joulukautena.

Maat, joissa kuunnellaan eniten joululauluja*

1. Islanti
2. Norja
3. Ruotsi
4. Tanska
5. Malta
6. Irlanti
7. Suomi
8. Yhdistynyt kuningaskunta
9. Kanada
10. Alankomaat

Maat, joissa kuunnellaan vähiten joululauluja*

1. Argentina
2. Uruguay
3. Brasilia
4. Turkki
5. Paraguay
6. Chile
7. Bolivia
8. Peru
9. Kolumbia
10. Meksiko

Suomen 10 striimatuinta joululaulua

1. Mariah Carey – All I Want for Christmas Is You
2. Wham! – Last Christmas
3. Justin Bieber – Mistletoe
4. Suvi Teräsniska – Hei Mummo
5. Vesa-Matti Loiri – Sydämeeni joulun teen
6. Michael Bublé – Santa Claus Is Coming To Town
7. Suvi Teräsniska – Tulkoon joulu
8. Bing Crosby,Frank Sinatra – Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!
9. Ariana Grande – Santa Tell Me
10. Michael Bublé – It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas
Kyseessä siis ovat Spofityn kautta striimatut joululaulut, eivätkä listaan sisälly levy- ja radiokuuntelut.

Tietoja joulun ajan suosikkikappaleista

Spotifyssa on yli 18 miljoonaa käyttäjien tekemää joulusoittolistaa. Mariah Careyn “All I Want For Christmas Is You” on mailmanlaajuisesti kaikkien aikojen striimatuin joululaulu. Sitä on tällä hetkellä striimattu yli 215 miljoonaa kertaa.
Wham!-yhtyeen “Last Christmas” on mailmanlaajuisesti toiseksi striimatuin joululaulu, Michael Bublén “It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas” noustessa kolmannelle sijalle. Koko Michael Bublén joulutuotanto on hyvin suosittua joululaulusoittolistoilla.
Joulun alla naiset kuuntelevat 40 % enemmän joululauluja kuin miehet. Joulun juhlakauden suosituimmat kappaleet löytyvät Spotifyn listalta Christmas Classics. Täysi valikoima jouluisia soittolistoja on kuunneltavissa joululaulualustalla Season’s Greetings hub, joka löytyy Spotifyn haku-välilehdeltä.
*Selvittääkseen kunkin maan sijoituksen joululaulustriimauslistalla, maiden käyttäjien joululaulujen striimauskertoja verrattiin kokonaiskuuntelulukuihin. Maissa, joissa joululaulujen osuus kokonaiskuuntelusta oli korkein, sijoittuivat korkeimmalle listalla, kun taas maat, joissa kuunneltiin suhteessa vähiten suhteessa vähiten joululauluja, sijoittuivat alimmaksi.
Kuva: Pixabay