Nämä hiphop-lahjakkuudet nähdään Summer Upissa!

Lahdessa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 3.-4.7. juhlittavan Suomen suurimman urbaanin musiikin festivaalin Summer Upin uusille nuorille ja nouseville kyvyille sosiaalisessa mediassa järjestämä talent-kilpailu on päättynyt ja ohjelmistoa täydentävät kuusi lupaavinta esiintyjää julkistettu. Tarkoituksena oli etsiä kykyjä, joilla olisi hyvät edellytykset nousta tulevaisuudessa Elastisen ja Cheekin kaltaisiksi valtakunnan suosituiksi hiphop-tähdiksi.
Itse kilpailu oli kaksivaiheinen ja lopullisessa kaksi viikkoa kestäneessä yleisöäänestyksessä Summer Upin koostaman raadin yleisöehdotusten perusteella valitsemille parhaiten esille nousseille 16:lle finalistille annettiin yhteensä huikeat 13 119 ääntä. Raadin artistivalinnoissa huomiota kiinnitettiin erityisesti seuraaviin asioihin: yleisön antama huomio, oman tuotannon laatu ja määrä, artistin imago ja aktiivisuustaso sosiaalisessa mediassa sekä  tähänastisen fanijoukon suuruus.
– Kisa oli erittäin mielenkiintoinen ja annettu äänimäärä huikea. On hienoa, että yleisöä selvästi kiinnostavat myös suomalaisen hiphop-musiikin uudet tulokkaat, iloitsee festivaalijohtaja Martin Mustonen.
Festivaalin kolmannelle UpComing Stage nimeä kantavalle lavalle nousevat yleisöäänien perusteella MansesteriJyriseJonboi & PikkisDilemmaJxo sekä Meron. Festivaaliyleisölle esiintymisen lisäksi paikalle kutsutaan myös levy-yhtiöiden, ohjelmatoimistojen sekä genren taustavaikuttajia kuuntelemaan. Aikaisempina vuosina UpComing Stagella esiintyneistä ovat eturivin artisteiksi ponnahtaneet esimerkiksi Nikke Ankara.
UpComing Stage on keskeinen osa festivaalin tänä vuonna uuden logon ja hiphop-musikkiin keskittyvän sisällön myötä tapahtuvaa juurille palaamista, sillä koko tapahtuman synty pohjautuu perustajan Martin Mustosen ja hänen kavereidensa esiintymistarpeeseen aikana, jolloin tuntemattomilla räppäreillä ei ollut juurikaan mahdollisuuksia päästä esiintymään isoihin tapahtumiin. Kilpailun ja uusille tulokkaille varatun lavan ideana on halu jatkaa vastaavaa kotimaisen hiphop-musiikin kehittymisen eteenpäin viemisen perinnettä.
Oletko jo osallistunut kilpailuun, josta voit voittaa liput Summer Upiin? Jos et ole, osallistu täällä!