Kiteellä vuonna 1996 perustettu Nightwish tunnetaan Suomen lisäksi myös monien suurempien maiden metallipiireissä.

Tuomas Holopaisen johtama yhtye soittaa sinfonista metallimusiikkia ja on kaikkien aikojen menestynein suomalainen yhtye yli kahdeksan miljoonan levymyynnillään.

Suomalaisittain vaikuttava myyntiluku on vielä hyvin pientä maailman musiikkimaailmassa. Nyt asiaan voi kuitenkin olla tulossa muutos, sillä YouTubessa suositut reaktiovideoiden tekijät löysivät viime vuonna Nightwishin Wacken Open Air -festivaalilla vuonna 2013 esittämän kappaleen ”Ghost Love Score”, ja he eivät ole saada siitä kyllikseen. Bändiä ylistetään niin Yhdysvalloissa kuin muuallakin maailmassa. YouTubeen ladataan yhä uusia reaktiovideoita tästä upeasta kappaleesta.

Esimerkiksi teksasilainen Alex Hefner, jonka videoita on katsottu lähes 60 miljoonaa kertaa, ei ollut uskoa silmiään ja korviaan nähdessään kappaleen ensimmäistä kertaa. Täysin ällikällä lyöty Hefner sanoo bändin esityksen olleen kauneinta, mitä hän on koskaan nähnyt.

Vastaavanlaisia yllättyneitä sekä innostuneita reaktiovideoita julkaistaan jatkuvasti lisää ja Nightwish kasvattaa suosiotaan viraalisti hurjaa vauhtia. Yksi suuren suosion syistä on musiikin lisäksi bändin huipputaitava hollantilainen laulaja Floor jansen, jonka ääntä ylistetään yhtä lailla enkelimäiseksi kuin jumalaiseksikin.

Alla olevan naisen itku-nauru-reaktioita on vaikea sanoin kuvailla, joten ne vain täytyy katsoa.

Kyyneliä tälläkin reaktiovideolla.

Tämä kaveri puolestaan ei ole pysyä nahoissaan.

Myös lukuisat lauluvalmentajat ovat löytäneet kappaleen esimerkkinä Jansenin taivaallisesta laulamisesta, jota kommentoidaan mm. seuraavasti: ”Kerrassaan uskomatonta”, ”Täydellistä”, ”Hän on uusi inspiraation lähteeni”.

Kuva: YouTube / Alex Hefner