Paul McCartney -elämäkerta paljastaa uusia yksityiskohtia Beatles-tähden elämästä

paul-mccartney
Philip Normanin kirjoittama Paul McCartney – Elämäkerta (Gummerus) on huikea tarina työväenluokan pojasta, josta tuli kaksikymppisenä julkista omaisuutta.
Kirjassa seurataan maailman menestyneimmän rocktähden uskomatonta elämää näihin päiviin asti. Kirja pääsee lähemmäs musiikkilegendaa, kuin yksikään McCartney- tai The Beatles -elämäkerta tähän mennessä.

Arvostettu brittiläinen elämäkerturi Norman luotaa kirjassaan tarkasti supertähden lapsuutta ja nuoruutta. Hän kertoo The Beatlesin tarinan alusta loppuun viihdyttävän yksityiskohtaisesti. Hän paljastaa välähdyksiä McCartneyn vaikeasta suhteesta John Lennoniin ja The Beatlesin hajoamiseen liittyneestä tuskasta. Hän etenee Wings-yhtyeeseen ja soolouraan, joka lopulta teki McCartneysta maailman rikkaimman muusikon.
Philip Norman on saanut Sir Paulilta luvan haastatella eristäytyvän tähden läheisiä ja avaa yksityiskohtia mm. tämän perhe-elämästä maaseudulla Linda-vaimon kanssa. Norman kuvaa koskettavasti myös Lindan kuolemaan liittyvät vaiheet, ja käy läpi ensimmäistä kertaa uuden avioliiton, kalliin avioeron ja lasten suhtautumisen niihin. Kirjan mielenkiintoa lisää se, että Norman on lähes koko uransa ajan pitänyt McCartneya The Beatlesin vähemmän lahjakkaana kärkihahmona, ja myös suututtanut hänet kirjoituksillaan. Paul McCartney – Elämäkerta luo aidon kuvan tähdestä, jonka ura jatkuu kirkkaana edelleen.
Kirja julkaistiin Britanniassa ja USA:ssa tämän vuoden toukokuussa, ja siitä tuli heti arvostelumenestys.
Täydellisin elämäkerta Paul McCartneysta koskaan. – The Washington Post
Huolellisen yksityiskohtainen — voi haistaa Cavern Clubin rotanpaskan ja kellarihomeen — The Beatlesin hämmentävän lyhyt ura kerrataan asiantuntevasti. Norman pääsee lähemmäs kuin kukaan ennen tätä. – Rolling Stone
Parasta kirjassa on tapa, jolla se avaa lukijalle McCartneyn henkilökohtaista elämää — Tähän mennessä ajankohtaisin teos Paulin elämästä. – The Economist
Pilkuntarkka henkilökuva, joka välttää sankaripalvontaa. – GQ
Philip Norman
Brittiläinen toimittaja ja kirjailija Philip Norman (s. 1948) on seurannut The Beatlesin ja sen jäsenten uraa 1960-luvun lopulta asti. Häneltä on aiemmin julkaistu teoksia mm. The Beatlesista ja The Rolling Stonesista sekä John Lennonin, Elton Johnin, Buddy Hollyn ja Mick Jaggerin elämäkerrat, joista viimeisin on julkaistu suomeksi nimellä Mick Jagger (Gummerus 2012).
Paul McCartney – Elämäkerta
Alkuteos Paul McCartney – The Biography
Suomennos Tero Valkonen
697 sivua


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Jä vastaus

Your email address will not be published.