Yksi tuoreen Vain elämää -kauden tähtiartisteista on Pyhimys eli Mikko Kuoppala. Pyhimys tunnetaan paitsi nokkelista lyriikoistaan myös vahvoista kannanotoistaan, jotka nousevat usein suureksi puheenaiheeksi somessa ja mediassa.

Kaksi vuotta sitten mies nähtiin toimittaja Maria Veitolan luotsaamassa Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa, jossa hän otti esille musiikkimaailman epäkohtia. Pyhimys kertoi tuolloin, että tietää useita tapauksia, joissa miespuolinen artisti on raiskannut naispuolisen artistin.

– Että joku pystyy elämään itsensä kanssa ja näyttämään naamaansa jossain sellaisen jälkeen, tuntuu ihan sairaalta, Pyhimys kommentoi lokakuussa 2019 esitetyssä jaksossa.

Nyt Pyhimys kertoo, kuinka hänen kollegansa ovat reagoineet muusikon paljastuksiin.

– Musiikkimaailman sisältä en kyllä ole saanut mitään hyviä kommentteja. Enkä varsinkaan tukea, Pyhimys avautuu Metropolille Vain elämää -ohjelman pressitilaisuudessa.

– Monilta olen saanut sellaista palautetta, että olen todennäköisesti kertonut asioista vain, jotta saisin itselleni näkyvyyttä, hän lisää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Pyhimys ei halua syyllistää epäkohdista ketään yksittäistä ihmistä, vaan puhuu mieluummin ilmiöstä. Hän painottaa olevansa myös itse hyvin epätäydellinen ihminen, joka omien sanojensa mukaan tekee ”paljon virheitä”.

– Mielestäni on aivan selvää, että näitä ikäviä asioita tapahtuu myös musiikkipiireissä. Ja olen huomannut, että he, joihin se kalikka kilahtaa, eivät enää moikkaa minua niin kivasti, Pyhimys paljastaa.

Pyhimyksen mielestä epäkohtelias käytös häntä kohtaan hänen rehellisten ulostulojensa jälkeen kertoo paljon ihmisistä itsestään.

– Olen vähän pettynyt ihmisiin, hän lataa suoraan.

Epäkohtiin puuttuminen ei ole ollut millään tavalla laskelmoivaa toimintaa Pyhimykseltä. Hän yksinkertaisesti kokee, ettei kykene olemaan hiljaa.

– Jos minulta kysytään, että olenko törmännyt johonkin tiettyyn asiaan, niin minulla on kaksi vaihtoehtoa: valehdella tai puhua totta, mies summaa.

Lue myös:

Jättikohujen keskelle joutunut Pyhimys kokee julkisuuden raskaana – avautuu haasteistaan: ”Minusta puhutaan selän takana p*skaa”

Mikä jättiyllätys! Pyhimys asteli BB-taloon erikoisen tehtävän kanssa