Muusikko Reino Nordinin oli tarkoitus esiintyä tulevana sunnuntaina (30.10.) Tanssii tähtien kanssa -kilpailun Roosa Nauha -livelähetyksessä.

Nordinin esiintyminen on herättänyt etukäteen runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Laulajan vaimo, yrittäjä Maria Nordin kauppaa seuraajilleen vaihtoehtoisia hoitoja, jotka eivät aina ole linjassa länsimaisen lääketieteen kanssa. Osa suomalaisista ajattelee, että Marian näkemysten vuoksi Reinon tulisi jäädä pois Syöpäsäätiön työtä tukevasta Roosa Nauha -lähetyksestä.

Nyt yleisön toiveet on ilmeisesti kuultu, sillä MTV tiedotti keskiviikkona (26.10.) ohjelmaa koskevista muutoksista. Reino Nordinia ei sittenkään nähdä lähetyksessä. Myös skotlantilainen laulajatähti Lewis Capaldi jää ohjelmasta pois.

Tarkkaa syytä esiintyjämuutoksille ei MTV ole julkisuuteen kertonut.

Reino kommentoi asiaa omalla Instagram-tilillään. Hänen postauksestaan paistaa läpi suuri pettymys.

– Valitettavasti itsestäni johtumattomista syistä en pysty osallistumaan kauan odottamaani Tanssii tähtien kanssa Roosa nauha -lähetykseen sunnuntaina. Se on harmillista, koska arvostan Syöpäsäätiön työtä suuresti ja olisin halunnut olla paikalla tukemassa järjestön tärkeää työtä omalla panoksellani, Reino kirjoittaa julkaisussaan.

– Vaikka live-esiintymiseni peruuntui, niin haluan kuitenkin kantaa korteni kekoon, joten tein Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen 1000€ lahjoituksen, hän lisää.

Reino aikoo pitää tänään torstaina akustisen livekonsertin Instagramissa.

– Toivon, että teistä mahdollisimman moni lahjoittaa kanssani keräykseen itsellenne sopivalla summalla. Rakkautta ihmiset, hän summaa sydänemojin kera.

Näet Reinon julkaisun alta tai täällä.

Myös Reinon puoliso Maria vaikuttaa olevan ihmeissään päätöksestä. Hän on julkaissut omalle Instagram-tililleen kirjoituksen, jossa lupaa lahjoittaa 20:lle syöpähoidossa olevalle naiselle kehittämänsä Free to Heal -kurssin, jonka menetelmiä voi Marian mukaan käyttää virallisten syöpähoitojen ohella täydentävänä hoitomuotona.

– Olen surullinen ja ihmeissäni siitä, että maalitus ja cancelöinti saa suurten toimijoiden siunauksen. Samalla olen kiitollinen siitä, että tärkeä asia saa huomiota, Maria muotoilee postauksensa ohessa.

Maria on ihmetellyt MTV:n linjausta myös Instagramin Stories-osiossa. Maria painottaa, etteivät he ole kaikesta samaa mieltä Reinon kanssa. Tämän vuoksi Marian mielestä on erikoista, että hänen henkilökohtaiset näkemyksensä vaikuttavat kielteisellä tavalla Reinon töihin.

– Mä rakastan tätä miestä. Ja herranjumala me ei jaeta kaikkia ajatuksia. Minun työ on minun työ. Älkää satuttako häntä ja lapsiamme, jos oikeasti haluatte satuttaa tai vaimentaa minut, Maria pamauttaa.

– Kun tasa-arvo ja yhdenvertaisuus on niin tärkeää, herää kysymys: onko kaikkien muiden ohjelman tekijöiden ja esiintyjien puolisoiden mielipiteet ja ajatukset selvitetty? Joku voi loukkaantua jostain, nainen pohtii.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Espanjaan muuttaneiden Reino ja Maria Nordinin perheen suuri suru – ”Kiitos niin paljosta”

Reino Nordin teki yllättävän ilmoituksen: ”On aika pysähtyä ja rakentaa uutta ihan nollasta”