Ruotsalainen Chris Kläfford, 30, on laulaja-lauluntekijä, joka esiintyy vain oman kitaransa säestämänä, esittämällä mieluiten omia kappaleitaan. Tästä huolimatta hän on tehnyt yhtä häkellyttävää läpimurtoa Yhdysvalloissa, kuin Saara Aalto teki The X-Factor UK -ohjelmassa.

Toisin kuin Saara Aallolla, Chris Kläffordilla on kuitenkin jo kokemusta voittamisesta laulukilpailussa, sillä hän voitti Ruotsin Idolsin vuonna 2017 ja tähyää nyt maailman suurimmille musiikkimarkkinoille.

Kläffrod ei näytä suurelta pop-tähdeltä eikä hänen ympärillään ole tanssijoita eikä mitään muutakaan – vain mies, kitara ja ääni. Mutta millainen ääni se onkaan. Amerikkalaiset ovat kuin sulaa vahaa parrakkaan pitkätukan käsittelyssä.

Tämän vuoden America’s Got Talent -ohjelman koelauluvaiheessa Kläfford sai yleisön kyyneliin versiollaan John Lennonin ”Imagine”-kappaleesta, jonka hän oli esittänyt myös Ruotsin Idols-finaalissaan.

Mies passitettiin kirkkaasti jatkoon, jossa hän on toistaiseksi esittänyt rohkeasti vain originaalikappaleita ja päässyt niillä jo semifinaaliin asti.

Tässä ensimmäisen pudotuskierroksen originaalikappale.

Pääsy semifinaaliin vaati selviytymistä online-äänestyksestä, sillä Kläfford sijoittui alla olevalla esityksellään katsojaäänestyksessä aluksi sijalle 6, 7 tai 8.

Chris Kläfford aloitti muusikon elämänsä 9-vuotiaana 15 ihmisen kylässä, kun hän sai ensimmäisen kitaransa ja alkoi laulaa. Hän rakasti musiikkia eikä aikuisempana uskonut perhettään eikä muitakaan, joiden mukaan hänen olisi pitänyt hankkia ”oikea” ammatti. Hän jatkoi musiikin esittämistä, vaikka keikkoja ei meinannut millään löytyä. Hän halusi kuitenkin vain tehdä ja esittää musiikkia. Ruotsin Idols muutti kaiken ja nyt hän on matkalla kansainväliseksi supertähdeksi.

Kuva: YouTube