Joulukuussa Helsingissä, Tampereella ja Raumalla on tiedossa vertaansa hakevat massiiviset eurodancejuhlat, joissa monituhatpäistä yleisöä saapuvat villitsemään viisi maailman suosituimpiin lukeutuvaan eurodanceartistia.
Suomea parhaillaan ravisuttavaan ysärikuumeeseen vastataan The Ultimate 90’s Party -bileillä, jotka marssitavat lavalle genren ykkösnimiä kuten Culture Beatin, Dr. Albanin, Haddawayn, Pandoran ja Rednexin – kahdessa tapahtumassa kotimaisena vahvistuksena nähdään myös Hausmylly (paikkakuntakohtaiset esitystiedot alla).
Saksalainen Culture Beat nousi suursuosioon vuonna 1993 eurodancen klassikoksi lukeutuvalla Mr. Vain -hitillään. Tanssilattiat täyttänyt kappale lukeutuu julkaisuvuotensa myydyimpiin singleihin Euroopassa nousten ykköseksi peräti 13:ssa Euroopan maassa – myös Amerikassa kappale sai hyvän vastaanoton sen noustessa sikäläisten listojen kärkipäähän. Culture Beat on kaikkiaan myynyt yli 10 miljoonaa albumia sekä vastaanottanut lukuisia kultalevyjä.
Mr. Vain -hitistä on sittemmin tehty useita remixejä ja mm. The Pet Shop Boys esitti kappaleen Rio de Janeirossa vuonna 1994.
It’s My Life, Hello Africa, No Coke, Sing Hallelujah, One Love, Look Who’s Talking… Siinä vain muutama ruotsalaisen Dr. Albanin 90-luvun alkupuolen menestyshiteistä. Kansainvälisestikin arvostetun tuottajaguru Denniz Popin ja rap-laulajatar Leila K:n kanssa yhteistyössä tehty Hello Africa -single räjäytti pankin kerralla julkaisuvuonnaan 1991 ja loppu on pohjoismaisen tanssipopin historiaa. Reggaeta ja hip hopia eurodanceen yhdistelevä, nigerialaissyntyinen Dr. Alban vieraili usein Suomessa suosionsa huippuvuosina 1990-luvulla – ollen vuosi toisensa jälkeen yksi suurten dancetapahtumien pääesiintyjistä.
What is Love on kysymys, jolla alkaa samanniminen, 90-luvun eurodancen suurimpiin klassikoihin lukeutuva jättihitti. Saksan ja Englannin kautta maailman listakärkiin singahtanut, vastustamattoman tarttuva kappale teki samalla sen esittäjästä Haddawaystä eurodancen kiistattoman kuninkaan; vuodessa single oli myynyt huimat yli 2,6 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Myös Amerikan Billboard Hot 100 -listalla What is Love nousi upeasti sijalle 11.
Yhä tänä päivänä Haddawayn hitit soivat radiossa tiuhaan tahtiin ja hän on kysytty esiintyjä kaikkialla maailmassa.
Trust Me, Come On And Do It, Don’t You Know, The Naked Sun, Tell the World, One of Us… 90-luvun puolivälissä radioaaltoja hallitsi suvereenisti eurodancen vaalea kuningatar, Pandora. Useasti Suomessa vieraillut ja kesäfestarien vetonaulana esiintynyt ruotsitar oli erityisen suosittu Pohjoismaissa ja Aasiassa, jossa Tell The World -albumia myytiin yli miljoona kappaletta. Nyt tämä suomalaisten kestosuosikki tekee odotetun paluun parrasvaloihin – sellaisena kuin me hänet muistamme.
Humoristisesta country-tyylistään tunnetuksi tullut ruotsalainen Rednex löi itsensä läpi vuonna 1995, jolloin sen Sex & Violins -albumi nousi listakärkiin Euroopassa. Myös Suomessa yhtyeen hittisinglet kuten Cotton Eye Joe, Old Pop In An Oak ja Wish You Were Here soivat runsaasti radioasemilla ja discoissa. Rednex on erityisen suosittu Saksassa, jossa se pitää hallussaan ennätystä pisimmästä kokonaisajasta singlelistan ykkössijalla. Vuonna 2000 ilmestyneeltä Rednexin Farm Out -albumilta hitiksi nousi The Spirit of the Hawk-kappale, joka oli samalla koko vuoden menestynein single Saksassa.

Tampereella ja Raumalla lavalla nähdään myös kotimainen lisävahvistus, huumorisävytteisestä dancepop-tyylistään tunnettu Hausmylly. Yhtye riemastuttaa tanssikansaa hiteillään kuten Se mustamies, Mua haluttaa, Gigolo, Et jättää saa ja Ikävä lokakuu. Hausmyllyn albumeja on tähän päivään mennessä myyty Suomessa lähes 200 000 kappaletta.
 

The Ultimate 90’s Party – Kaikkien aikojen ysäribileet
· Helsingin Kaapelitehtaalla perjantaina 14.12.2012 klo 19-02
Culture Beat, Dr. Alban, Haddaway, Pandora, Rednex
Liput: 40e + mahdolliset toimituskulut
· Tampere Areenalla perjantaina 14.12.2012 klo 19-02
Culture Beat, Dr. Alban, Haddaway, Hausmylly, Rednex
Liput: 36e + mahdolliset toimituskulut
· Rauman jäähallissa (Kivikylän Areena) lauantaina 15.12.2012 klo 19-02
mukana Dr. Alban, Hausmylly, Pandora, Rednex
Liput: 35e + mahdolliset toimituskulut