Maailman menestyneimpiin laulajiin lukeutunut Tina Turner kuoli eilen keskiviikkona 24. toukokuuta kotonaan Küsnachtissa Sveitsissä. Turner oli menehtyessään 83-vuotias.

Asiasta uutisoi useat kansainväliset mediat.

Uutistoimisto Reutersin julkaiseman tiedotteen mukaan Turner nukkui pois rauhanomaisesti pitkäaikaisen sairauden johdosta. Tiedotteessa kerrotaan myös, että Turnerille tullaan pitämään yksityiset hautajaiset perheen ja läheisten kesken.

Turner nousi suureen suosioon vuonna 1960 esiintyessään duossa entisen aviomiehensä, vuonna 2007 edesmenneen Ike Turnerin kanssa. Pariskunnan duo hajosi vuonna 1978, kun heidän myrskyisä suhteensa päättyi eroon.

Sittemmin Turner on tullut koko maailmalle tunnetuksi menestyksekkäästä soolourastaan. Turneria kutsuttiin usein Rock ’N Rollin kuningattareksi, ja hänen suurimpia hittejään olivat muun muassa What’s Love Got to Do with It ja Simply the Best.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Tina Turneria jäävät perheen ja ystävien lisäksi kaipaamaan lukuisat fanit sekä julkisuudesta tutut henkilöt.

Suomalaisista julkkiksista muun muassa juontaja Vappu Pimiä on muistellut laulajalegendaa omalla Instagram-tilillään.

– Yksi mun suurimmista idoleista koskaan on nukkunut pois. Lepää rauhassa upea, inspiroiva, ainutkertainen Tina Turner, Pimiä kirjoittaa sydänemojien kera Instagramin Stories-osiossa.

– Ehdin onneksi nähdä hänet livenä peräti kolme kertaa. Joka kerta oli ikimuistoinen, hän lisää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Turnerin poismeno on koskettanut myös yhdysvaltalaista laulajatähteä Mariah Careyta. Carey on julkaissut henkilökohtaiselle Twitter-tililleen herkän kirjoituksen, jossa hän ylistää edesmennyttä idoliaan.

– Sanoja legendaarinen, ikoninen, diiva ja superstara käytetään usein liikaa. Tina Turneria voi kuvailla kaikilla noilla sanoilla ja monilla muilla. Hän oli uskomaton esiintyjä, muusikko ja edelläkävijä. Minulle hän tulee aina olemaan selviytyjä ja inspiraatio naisille kaikkialla. Hänen musiikkinsa innoittaa myös tulevia sukupolvia. Lepää rauhassa, kuningatar, Carey muotoilee.

Muusikko Elton John kirjoittaa Turnerista omalla Instagram-tilillään. Tuoreen postauksensa oheen mies on lisännyt vanhan kuvan, jossa hän poseeraa yhdessä Turnerin kanssa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

– Menetimme jälleen yhden maailman jännittävimmistä ja eloisimmista esiintyjistä. Hän oli legendaarinen laulaja studiossa ja lavalla. Hän oli koskematon. Välitän surunvalitteluni Erwinille ja hänen perheelleen, John sanoittaa.

Tina Turnern avioitui vuonna 2013, 73-vuotiaana Erwin Bach -nimisen miehen kanssa, jonka vierellä hän vietti loppuelämänsä.

Pari oli ennen häitään seurustellut jo pitkään, ja ensimmäisen kerran Erwin kosi, kun Tina oli täyttämässä 50. Rajuista elämänvaiheista toipuva Turner vastasi myönteisesti kuitenkin vasta parikymmentä vuotta myöhemmin, sillä ei tuolloin vielä kokenut olevansa valmis uusiin naimisiin.

Tina Turnerin kodin edusta Sveitsissä täyttyi kynttilöistä ja muistokirjoituksista. Kuva: AOP

Lue myös:

Jere Karalahti julkaisi sydäntäsärkevän päivityksen – ”Rakasta häntä, kun hän on vielä elossa”

Robin Packalén esitteli äitinsä someyleisölleen – faneilta yksimielinen reaktio: ”Ei me mammat aina hoksata”