Samu Haberin luotsaama Sunrise Avenue on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä. Harvemmin Suomessa esiintyvän Sunrise Avenuen suomalaisille faneille tarjotaan herkkua, kun yhtye nähdään lauantaina 15. kesäkuuta Töölössä sijaitsevan Telia 5G Areenalla, ulkoilmakonsertissa oikeuksiin pääsevän, mittavan tuotannon kera.

– Keikkailu Suomessa on nykyään niin siistiä, että voitaisiin periaatteessa soittaa täällä vaikka joka viikko, mutta on ihanaa, että saatiin nyt ainakin yksi kunnon keikka Suomeenkin ensi kesäksi, kertoo Sunrise Avenuen Samu Haber. Konsertin lipunmyynti on parhaillaan käynnissä Ticketmasterissa.

Alla kootusti tietoa Sunrise Avenuen konsertin käytännön järjestelyistä, joista voi ottaa oppia muihinkin stadionluokan konsertteihin.

Konsertin aikataulu

Lauantai 15.6.2019 Telia 5G Areena, Helsinki

Klo 17 portit aukeavat stadionille – ravintolat ja tuotemyyntipisteet aukeavat
n. klo 18.30 Planet Case
n. klo 19.30 Leo
n. klo 21 Sunrise Avenue
Soitto päättyy klo 23 mennessä

Yleisöä suositellaan saapumaan hyvissä ajoin ja varaamaan reilusti aikaa saapumiseen, sillä alueella on mahdollisesti poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä, jotka saattavat ajoittain ruuhkauttaa aluetta. Isossa ulkoilmakonsertissa myös turva- ja lipuntarkastuksiin saattaa muodostua jonoja. Tarkemman sisäänkäynnin sijainnin katsomoosi näet tästä kartasta. Katsothan tarkasti sisäänkäyntisi katsomoosi lipustasi, sillä jonotusjärjestelyt Areenan ulkopuolella järjestellään katsomoiden sisäänkäynnin sujuvuuden mukaisesti. Konserttialueella ei ole narikkaa, joten suosittelemme jättämään isommat laukut kotiin, normaalin kokoiset laukut ja selkäreput saa ottaa mukaan konserttialueelle. Annetut esitysajat ovat arvioita ja saattavat muuttua. Konsertti päättyy klo 23 mennessä.

Konserttilipulla pääsee vain kerran sisään.

Saapuminen

Sisäänpääsy konserttiin ja Telia 5G Areenalle käy Urheilukadun puolelta. Tarkemman sisäänkäynnin sijainnin katsomoosi näet tästä kartasta. Katsothan tarkasti sisäänkäyntisi katsomoosi lipustasi, sillä jonotusjärjestelyt Areenan ulkopuolella järjestellään katsomoiden sisäänkäynnin sujuvuuden mukaisesti.

Telia 5G Areena sijaitsee hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella, Helsingin Jäähallin lähettyvillä. Joukkoliikennettä suosimalla välttyy myös ruuhka- ja pysäköintihuolilta. Reittisuunnittelussa auttaa HSL:n Reittiopas osoitteessa www.reittiopas.fi.

Huomioittehan, että konserttiin odotetaan saapuvan 15 000 Sunrise Avenue -fania, joten kannattaa varata hyvin aikaa alueella liikkumiseen ja saapua paikalle julkisilla kulkuneuvoilla, sillä paikoitustilaa on hyvin rajallisesti Töölön alueella.

Jonottaminen

Jonottaminen on sallittua vasta klo 14 lähtien tapahtumapäivänä lauantaina. Konserttiin saapuvat fanit ohjataan asianmukaiseen jonoon paikan päällä. Henkilökunta ja järjestyksenvalvojat voivat tehdä tarpeen vaatiessa muutoksia jonotusajankohdan aloitukseen ja muihin järjestelyihin paikan päällä. Yön yli jonottaminen ja leiriytyminen ei ole sallittua turvallisuussyistä.

Saapuminen, saattaminen ja hakeminen ajoneuvoilla

Töölön alue tulee olemaan vilkkaasti liikennöity ja ajoittain ruuhkainen konserttipäivänä. Konserttialueen läheisyydessä saattaa olla myös poikkeusliikennejärjestelyitä, joten ajoneuvoilla ei kannata tulla tapahtuma-alueen läheisyyteen. Tapahtumajärjestäjän puolesta alueelle ei järjestetä paikoitustilaa autoille, polkupyörille tai drop off -mahdollisuuksia.

Yleisön varusteet

Aurinkoisella kelillä tärkeitä ovat päähine, aurinkolasit ja aurinkovoide, iltaa varten suositellaan varautumaan pitkähihaisella paidalla ja takilla. Päiväkohtainen sääennuste kannattaa tarkastaa vielä tapahtumapäivänä. Sateenvarjojen tuominen on kielletty turvallisuuden sekä avattujen varjojen aiheuttamien näköesteiden vuoksi. Sateisella kelillä yleisöä kehotetaan varustautumaan sadeasuin. Kannattaa varustautua myös hyvillä, säänmukaisilla jalkineilla, joilla jaksaa tallata koko keikkapäivän ajan.

Konserttialueella ei ole narikkaa, joten isommat laukut kannattaa jättää kotiin. Normaalikokoiset laukut ja selkäreput saa ottaa mukaan konserttialueelle. Listausta sallituista ja kielletyistä varusteista ja muista käytännön vinkeistä löytyy tapahtuman nettisivuilta. Myyntipisteissä asioimisen nopeuttamiseksi suositellaan ottamaan mukaan käteistä rahaa. Baarialueella ja myyntipisteissä käyvät myös yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Järjestelmäkameroiden, videokameroiden ja nauhureiden, retkikalusteiden, grillien, lemmikkieläinten, tölkkien, purkkien, alkoholijuomien, laser-osoittimien, aseiden, ilotulitteiden sekä muiden vaarallisten aineiden tai välineiden tuominen tapahtumaan ja sen välittömään läheisyyteen on ehdottomasti kielletty. Mukaan voi ottaa enintään 0,5 litran avaamattoman muovisen vesi- tai virvoitusjuomapullon. Kuulosuojaimia suositellaan ja niitä voi myös ostaa tapahtuma-alueelta.

Liput

Palvelumaksuineen alkaen 49,50 euroa Ticketmasterista.