Rad-duo JVG:n keulakuvana tunnetuksi tullut VilleGalle ponnisti yhdeksi Suomen suosituimmiksi artisteiksi käymättä lukiota. VilleGalle avautuu aiheesta Ylen haastattelussa.

Räppäri päätti peruskoulun jälkeen hakea ammattikoulun LVI-linjalle, sillä hänen päättötodistuksensa keskiarvo ei riittänyt lukoon. Ilmastointiasentajaksi valmistunut VilleGalle muistelee, kuinka hänen elämänvalintansa aiheutti tuolloin kielteisiä tuntemuksia sekä hänessä itsessään että hänen lähipiirissään.

– Kyllä se toi paineita, kun hyvät ystävät menivät lukioon. Sitä omat vanhempanikin olisivat minulta halunneet, VilleGalle kuvailee Ylelle.

VilleGallen ystäville järjestettiin aikoinaan hienoja ylioppilasjuhlia.

– Me ammattikoululaiset vitsailimme, että saamme päähämme työlippikset, muusikko toteaa.

– Ajattelimme, että menemme vähän huonompiin hommiin kuin muut.

Nykyisin VilleGalle ajattelee, että duunareita pitäisi arvostaa enemmän. Hänen mielestään ammattiin valmistavat koulut ovat edelleen aliarvostettuja.

– Niihin on aina liittynyt pieni, en nyt sanoisi häpeä, mutta alemmuus. Ajatellaan, että parhaat pääsevät lukioon, mutta muut joutuvat ammattikouluun.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jare Brand ja VilleGalle JVG-elokuvan kutsuvierasensi-illassa. Kuva: AOP

Lopulta VilleGalle päätyi kuitenkin unelma-ammattiinsa räppäriksi. Tämä tapahtui, koska hän uskoi itseensä ja meni rohkeasti kohti haaveitaan.

Etenkin äidin puolelta tullut kannustus teki VillGallesta sen, joka hän on tänä päivänä.

– Isän puolelta vaatimukset olivat kovat, mutta äiti puski minua esiintymään ja tsemppasi kaikessa. Hän sanoi, että saa olla erilainen ja tehdä juuri niitä asioita joista tykkää.

Lähde: Yle

Lue myös:

Voice: JVG avautuu päihteiden käytöstään – ihmettelee yleistä ilmiötä musa-alalla: ”Kyllä sitä on kovaa mennyt”

IS: VilleGallen pikkuveli Mäk Gälis avautuu veljesten riitaisista väleistä – kaksikon välirikko kesti kolme vuotta: ”Asiat eskaloituivat”