Kuten kaikki tietävät, grillaaminen ei välttämättä ole ruoanlaiton siisteintä puuhaa. Nyt kun moni on jo aloittanut grillikauden tai tekee sen viimeistään vappuna, tässä kolme vinkkiä miten saat hoidettua ruoanlaiton siististi ja puhdistat grillin hetkessä.
1. Värikäs nitriilikäsine ruoan käsittelyyn
Kun valmistat ruokaa tai käsittelet tuoretuotteita, sotkua tulee helposti. Suojaa kätesi ja ruokasi käyttämällä käsineitä. Valitse käsineet, jotka eivät päästä myrkkyjä tai allergeeneja ruokaan ja ihoon. Vältä ennen kaikkea puuteroituja lateksi- ja vinyylikäsineitä. Kun käytät värikkäitä käsineitä, huomaat, jos pienikin käsineen pala leikkautuu ruoan joukkoon.
2. Imukykyinen mikrokuituliina työtasojen siistimiseen
Varmista, että työtasot ovat puhtaat, kun valmistat ruokaa ja käsittelet raaka kalaa tai lihaa. Mikrokuituliinalla puhdistat ja kuivaat työtasot helposti. Esim. Viledan mikrokuituinen Actifibre-liina poistaa myös rasvaisen lian. Lisäksi se kuivaa tehokkaasti ja jättää pinnan raidattoman kiiltäväksi. Voit puhdistaa liinalla myös grillin ulkopinnat. Liina on helppo huuhdella ja pitää raikkaana.
3. Teräshankaussieni grilliritilän puhdistamiseen
Puhdista grilliritilä ja parila heti grillaamisen jälkeen, jolloin se käy helpoimmin. Käytä tehokasta hankaussientä, joka irrottaa palaneet ruoantähteet vaivattomasti. Teräksestä valmistetusta napakasta hankaussienestä saa hyvän otteen ja se säilyttää niin muotonsa kuin puhdistustehonsa pitkään. Huuhtele ja käytä uudelleen!