Näin monen drinkin jälkeen olet viehättävimmilläsi – luku voi yllättää!

Tutkijat vahvistavat, että alkoholi vaikuttaa ulkoiseen vetovoimaan, eli siihen miten viehättävänä ihmiset näkevät sinut. Mutta tiesitkö, kuinka monen alkoholiannoksen jälkeen olet viehättävimmilläsi? Tuskin ainakaan olet kauneimmillasi enää siinä vaiheessa, kun olet oksentamassa lattialle, tai askeleesi kiemurtelevat kuin merimiehellä.
Kysymykseen saatiin selvyys, kun Bristolin yliopisto suoritti tutkimuksen alkoholin vaikutuksesta ihmisen vetovoimaan. Tutkijat ottivat valokuvia yliopiston oppilaista ensin ennen alkoholiannoksen nauttimista selvänä, sitten yhden viinilasillisen jälkeen ja lopuksi kahden lasillisen jälkeen. Kuvat annettiin katseltaviksi eri ryhmille, jotka koostuivat selvin päin olevista opiskelijoista. Opiskelijaryhmät vertailivat kuvia toisiinsa ja antoivat niistä omat arvionsa kuvissa olevien henkilöiden viehättävyyden perusteella.
Tutkimuksen perusteella selvitettiin viehättävyyden kannalta optimaalinen alkoholiannosten määrä, joka osoittautui olevan tasan yksi. Tutkimuksen mukaan yhden alkoholiannoksen jälkeen henkilö näyttää viehättävämmältä, kuin täysin selvänä. Tutkijat selittävät tulosta siten, että ensimmäisen annoksen jälkeen pupillit laajentuvat ja lihakset rentoutuvat, minkä ansiosta ihminen heijastaa itsestään positiivisempia piirteitä. Myös poskien punoitus hieman lisääntyy, mikä antaa elinvoimaisen ja terveen vaikutelman. Jo toisen alkoholiannoksen jälkeen nämä positiiviset merkit muuttuvat negatiivisiksi.
Ensi kerralla siis, kun olet viettämässä iltaa, paina mieleesi yhden alkoholiannoksen nyrkkisääntö, ellet halua viettää yötäsi yksin!
Lähde: mtv.com