Joskus sinusta otettu kuva onnistuu hienosti, joskus taas ei. Riippuuko kuvien onnistuminen tuurista? Ei, sillä voit opetella selkeitä keinoja, joiden avulla saat kaikki sinusta otetut kuvat onnistumaan juuri niin kuin haluat, vaikka et edes ottaisi niitä itse!

Näillä 10 ohjeella pääset lopullisesti eroon huonoista tai noloista sinusta otetuista kuvista. Eikä sinun edes tarvitse käyttää kuvanmuokkausta.

1. Lisää kuvaan väriä

Aivan kaikkina päivinä persoonasi ei välttämättä ole värikkäimmillään, mutta ei hätää, ripaus väriä voi saada ihmeitä aikaan!

Nainen: Kokeile voimakkaan väristä huulipunaa, poskipunaa tai värikästä huivia.

Mies: Heitä neutraalin värinen paitasi nurkkaan ja vaihda se kirkkaampaan, tai lisää pukuun värikäs taskuliina.

2. Taustat kuntoon

Koska sinun tulee olla kuvan tähti, varmista että kuvan tausta on sinulle suosiollinen, eikä tee sinustakin tylsän näköistä. Valitse tausta, jossa on sisältöä ja kontrastia, jolloin et huku tylsään taustaasi.

Vinkkejä:

Valitse tausta, joka on eri värinen kuin hiuksesi ja vaatteesi.

Poista ikävät yllätykset, eli varmista että takanasi ei ole kiusallisia tai häiritseviä kuvioita.

3. Hyödynnä rekvisiittaa

Monesti kaikin puolin täydellinen kuva menee totaalisesti pilalle käden tai jopa molempien käsien typerän asennon takia.

Ratkaisu: anna käsillesi jokin tarkoitus.

Vaikka olisit ryhmässä, yritä välttää klassista ”käsi vieressä olevan olalla” -asentoa. Käsi olalla voi olla kaverille kiusallista ja voitte näyttää yhdessä vain isolta möykyltä. Lisäksi, mitä enemmän kavereita kädet olalla, sitä varmemmin muutama käsi tulee ilmestymään oudosta paikasta.

Vinkkejä:

Pidä sylissä esimerkiksi koiranpentua, jolla on villapaita.

Pidä kädessä jotain juomaa.

Pidä kädet taskussa tai lanteilla.

Kosketa kevyesti kaulakorua tai solmiota.

4. Tiedä kuvakulmasi

Kamerat käyttävät heijastunutta valoa muuttaakseen kolmiulotteiset kohteet kaksiulotteisiksi, joten muodot väistämättä tasoittuvat ja tiivistyvät. Jos katsot suoraan kameraa kohti, kasvosi näkyvät kokonaisuudessaan ja luonnolliset varjot vähentyvät tai poistuvat kokonaan.

Joskus pienikin kallistus tai kuvakulman hienosäätö voi olla ratkaisevaa hyvän kasvokuvan kannalta. Vaikka olisit supermalli, sinulla on silti todennäköisesti ”parempi puoli”, suunta josta kasvosi näyttävät paremmalta.

Jos et vielä tiedä omaa kuvakulmaasi, löydä se. Olet sitten nainen tai mies, mene peilin eteen ja kääntele päätäsi eri kuvakulmiin. Katso miten valo heijastuu kasvojesi muodoista ja mihin varjot asettuvat. Löydät varmasti muutaman muita paremman kuvakulman.

Kun olet löytänyt kuvakulmasi, ota siitä kaikki irti ja leikittele sen kanssa.

5. Pidennä kaulaasi

Työnnä kasvojasi hieman eteenpäin ja paina olkapäitäsi kevyesti taakse- ja alaspäin.
Tämä voi tuntua typerältä ja luonnottomalta kun teet sen, mutta se saa kasvosi näyttämään kapeammilta ja piilottaa mahdolliset merkit kaksoisleuasta.

6. Solakka käsivarsi

Vaikka tuntisit olosi miten upeaksi, ilman tätä temppua kuva voi silti epäonnistua.
Pidät sitten kädessäsi sitä kuuluisaa pentua villapaidassa, olutpulloa, kakunpalaa, tai et mitään, voit varmistaa, että käsivartesi näyttää solakalta yksinkertaisesti pitämällä käsivarret irti vartalostasi. Tämä saa käsivarren yläosan asettumaan, sen sijaan että se leviäisi vartaloasi vasten, kuten käy esimerkiksi reisille kun istut sohvalla.

7. Vartalon suunta

Aivan kuten suoraan edestä otettu kuva voi saada kasvosi näyttämään suuremmilta, sama voi tapahtua myös vartalollesi.

Ratkaisu: seiso suorana ja aseta vartalosi 45 asteen kulmaan. Siirrä yksi jalka toisen eteen ja aseta suurin osa painostasi taempana olevalle jalalle.

Tee vielä klassinen ”käsi lanteella” -poseeraus laittamalla kätesi sille lantiolle, joka on kameraa kohti. Voit tietysti olla luova ja laittaa käden muuallekin kuin lantiolle, esimerkiksi nostaa sillä hiuksia.

8. Nilkat ristiin

Jos et pysty välttymään edestä otettavalta kuvalta, kokeile laittaa nilkat ristiin, alkaen sääristä. Tämä asento luo mielikuvan kapeammista lanteista ja pidemmistä jaloista.
Nilkkojen ristiminen sopii hyvin myös kuviin, joissa olet istuma-asennossa.

Seisominen on kuvissa aina suositeltavampaa, mutta jos joudut tilanteeseen jossa kamera vedetään yllättäen esiin kun olet istumassa, istu suorana ja risti jalkasi nilkoista, niin minimoit vahingot.

9. Naura

Kiusallisimman näköiset kuvat ovat yleensä niitä, joissa ihmiset näyttävät luonnottomilta ja poseeraavilta.

Ratkaisu: ala nauraa vähän (tai paljon) heti kun joku aikoo ottaa kuvan.
Nauru, jopa tekonauru, saa aikaan luonnollisen, iloisen hymyn ja pilkettä silmiin… kaikki vaan näyttävät paremmilta kun he ovat iloisia!

Kyllä, sinusta voi tuntua hölmöltä ja voit jopa näyttää siltä kyseisessä tilanteessa, mutta vain kuvan ottamisen hetkellä. Yleensä kuvia ei kuitenkaan oteta tätä hetkeä varten, vaan sellaisia hetkiä varten, kun niitä myöhemmin katsellaan. Silloin et enää muista, miten hölmöltä sinusta tuntui kun kuvat otettiin, mutta panet kyllä merkille miten hyvältä näytät niissä.

10. Ota täydellinen selfie

Hyödynnä näiden ohjeiden vinkkejä ja ota selfie-kuvia niin pitkään, että jokainen kuva onnistuu.

Nyt voit olla varma, että sinusta ei enää tulla ottamaan huonoja kuvia, ja voit myös alkaa julkaista omia kuviasi Instagramissa, Selfiet.netissä tai muissa kuvapalveluissa.

Lähde: Learnist

Kuva: Pixabay