Marraskuun pimeyden keskellä monet saattavat kaivata arkipäivänsä rutiineista poikkeavaa piristystä elämäänsä. Yksi suosittu tapa pitää hauskaa on järjestää spontaanit juhlat ystävien kesken.

Toisinaan juhliminen saattaa kuitenkin venyä aamuun asti ja alkoholiakin kulua enemmän kuin oli edes alunperin tarkoitus. Tällöin olo seuraavana päivänä on usein kaikkea muuta kuin piristynyt ja virkeä.

Osa ihmisistä välttelee krapulaa pysyttelemällä vesilinjalla koko illan ajan. Jos vahinko kuitenkin on jo tapahtunut, tässä kolme tehokasta vinkkiä krapulan selättämiseen:

1. Hyvä aamiainen

Täyttävä, monipuolinen ja vitamiinipitoinen aamiainen tasaa verensokerisi heti aamulla ja vähentää huomattavasti huonon olon tunnetta. Erityisen hyviä krapularuokia ovat esimerkiksi marjat ja hedelmät.

2. Riittävä lepo

Yksi syy krapulaiseen oloon on humalan aiheuttama huonolaatuinen uni. Siksi juhlien jälkeisenä päivänä on hyvä ottaa rauhassa ja nukkua jopa useat päiväunet.

3. Veden juominen

Korjaat alkoholin aiheuttaman nestehukan juomalla krapulapäivän aikana tarpeeksi vettä. Riittävä nesteytys poistaa monia krapulan oireita, kuten päänsärkyä, huimausta ja heikkoa oloa.

Lähteet: Women’s Health, Stara.fi

Lue myös:

Shirly Karviseen iski nolo joulumania: ”Samaan aikaan tyytyväinen, samaan aikaan hävettää”

Seiska: Martina Aitolehden uudella rakkaalla on värikäs rikoshistoria – lankesi FBI:n ansaan

Rytmihäiriöistä kärsivä Rosanna Kulju joutuu sydänoperaatioon – ”Jännittää ihan huolella”