Parhaillaan on menossa se aika vuodesta, kun vietetään työpaikkojen ja muiden yhteisöjen pikkujouluja. Seuraavien vinkkien ansiosta pikkujouluista selviää kunnialla, eikä tarvitse hävetä seuraavalla viikolla työkavereiden ja ystävien edessä.
1. Älä juo liikaa
Juhlissa alkoholin käyttö voi riistäytyä helposti kädestä. Asian kanssa kuitenkin kannattaa olla varovainen. Pikkujouluissa ei olla kuin opiskelijabileissä. Kenenkään ei tarvitse todistaa mitään juomalla muita pöydän alle.
2. Älä vie työkaveriasi kotiin
Vaikka kyseessä olisi pelkkä ystävyys, yhteinen yö voi aiheuttaa juoruja työpaikalla ja näin vaikuttaa työpaikan ilmapiiriin.
3. Älä ole huomion keskipiste
Ei kannata koskaan olla se henkilö, josta työpaikalla puhutaan koko seuraava vuosi pikkujoulujen jälkeen. Koska silloin olet tehnyt jotain todella typerää.

4. Älä puhu töistä
On varmasti hienoa, että vihdoin löytyy aikaa avautua pomolle kaikista loistavista ideoista, mutta pikkujoulut eivät ole se tilaisuus. Itse asiassa työasioista puhuminen on varmin tapa pilata pikkujoulut.
5. Keskustele kaikkien kanssa
On tavallista, että saman osaston ihmiset istuvat yhdessä ja keskustelevat. Mutta pikkujoulut on tilaisuus laajentaa piiriä. Joten kannattaa keskustella kaikkien kanssa.
6. Pukeudu oikein
Pukeutumiseen on kaksi vaihtoehto. Voi pukeutua tyylikkäästi pukukoodin mukaisesti, tai sitten laittaa överiksi. Jälkimmäisen vaihtoehdon kohdalla muut ihmettelevät, että mistä tämä koomikko tupsahti paikalle.
7. Tule töihin seuraavana päivänä
On hyvä tapa tehdä vaikutus työyhteisöön tulla ajoissa töihin seuraavana päivänä ja vieläpä työkykyisenä.
Lähde: FHM
Kuva: Unsplash