Suomen alkoholilainsäädäntö koki maaliskuussa suurimman muutoksensa vuosikymmeniin. Myös käynnissä oleva digitaalinen murros ja uudet innovatiiviset maksutavat mullistavat kaupan alaa.
Ravintolaketju Night People Group tuo ensimmäisenä Suomessa asiakkaalle mahdollisuuden täysin uudenlaiseen ravintolaelämykseen, joka ei vielä helmikuussa olisi ollut mahdollista. Ketjun kaikissa 17:ssä ravintolassa voi huhtikuusta lähtien tulla toimeen kokonaan ilman lompakkoa. Asiakkaan on mahdollista tilata ja maksaa ostoksensa Night Lite -mobiiliapplikaation kautta jo ennen tiskille saapumista. Näin aikaa ei kulu jonossa seisomiseen tai maksamiseen.
– Olen erittäin tyytyväinen, että uusi alkoholilaki avasi ovet uusien palveluiden ja innovaatioiden toteuttamiseen myös yökerhoalalle maassamme. Olen varma, että nyt saamme kehitettyä Night Litestä myös rajojemme ulkopuolelle vietävän tuotteen, NPG:n toimitusjohtaja Antti Raunio visioi.
Mukana palvelussa on Arvato Financial Solutions, joka kuuluu saksalaiseen Bertelsmann konserniin. Arvato Financial Solutions mahdollistaa myös laskulle maksamisen ja lupaa asiakkaille 14 päivää ilmaista maksuaikaa. Käytännössä asiakas voi kuitata ostoksensa Night Lite -applikaatiossa helposti muutamalla klikkauksella. Arvaton maksutavan lisäksi palvelun kautta on mahdollista maksaa myös oman kortin credit- tai debit-ominaisuudella.
Arvatossa nähdään suuri potentiaali Nite Liten kaltaisille uudenlaisille digitaalisille palveluille. Yrityksessä tiedetään kokemuksesta, että paremman asiakaskokemuksen myötä myös keskiostokset kasvavat. Kuluttajille halutaan tarjota uudenlaisia elämyksellisiä palveluita. Arvato toimii kaikkiaan 22 maassa, mutta Suomessa Arvaton AfterPay-palvelu otetaan nyt ensimmäistä kertaa käyttöön osana mobiilisovellusta.
– Uuden lain myötä voimme kilpailla muiden kansainvälisten maksutapojen kanssa, kuten esimerkiksi ApplePayn. Maailma muuttuu yhä digitaalisemmaksi ja me haluamme olla mukana tässä kehityksessä uusilla maksuratkaisuilla, iloitsee Arvato Finlandin Saimi Haimila.
Night Lite -palvelun on toteuttanut innovatiivisia digitaalisia palveluita eri palvelutoimialoille tuottava suomalaisyritys Yonoton Oy.
Tässä ravintolat, joissa voi huhtikuusta lähtien tilata ja maksaa juomat kännykällä:
Helsinki
Apollo, Baarikärpänen (kuvassa), Bar Bäkkäri, Club Capital, Kaivohuone, Maxine, Wallis Karaoke Bar
Kajaani
Onnela
Lahti
Armas, Wintti
Lappeenranta
Club Rakuuna, Giggling Marlin
Seinäjoki
Bilekortteli Kullervo
Valkeakoski
Linno & Bilelinno, Siipiravintola Koski
STT
Kuva: NPG.fi