Olet mitä syöt -ohjelmasta tuttu bloggaaja ja somevaikuttaja Veera Bianca on herättänyt somessa keskustelua ottamalla kantaa hänen mielestään ongelmalliseen dieettikulttuuriin.

Veera julkaisi sunnuntaina oman Instagram-tilinsä Stories-osioon videoklippejä, joissa hän kertoo huonoista kokemuksistaan erilaisten personal trainereiden kanssa.

Ongelma piili Veeran mukaan siinä, että useat valmentajat yrittivät saada hänet laihtumaan tiukkojen dieettien avulla, joissa ruokaa sai syödä vain niukasti. Lopputulos oli se, että vaikka hän aluksi laihtuikin, tuli kiloja myöhemmin takaisin entistä enemmän.

Lisäksi Veera kritisoi avoimesti nykypäivänä valloillaan olevaa laihdutus- ja dieettikulttuuria. Veeran mielestä laihduttaminen on saanut epäterveelliset mittasuhteet.

– Lähes kaikki dieetillä laihduttaneet ovat lopulta pelkästään lihonneet ja pilanneet suhteensa ruokaan. Mielestäni tämän ja tätä puoltavien tutkimusten pitäisi jo sellaisenaan tuhota laihdutuskulttuuri, Veera jatkoi keskustelua Instagramissa maanantaina.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Veeran ulostulot ovat saaneet paljon näkyvyyttä Instagramissa. Monet ovat bloggaajan kanssa samaa mieltä asiasta, mutta jotkut ovat myös kyseenalaistaneet Veeran kritiikkejä.

Veera esiintyi viime vuonna lääkäri Pippa Laukan luostaamassa Olet mitä syöt -ohjelmassa, jossa hän teki laajan elämäntaparemontin. Veera on kertonut löytäneensä ohjelman myötä elämäänsä pysyvän muutoksen.

Lue myös:

Piritta Hagmanilta avoin tilitys avioerosta – ”Yhdessä yössä en enää ollutkaan olemassa”

Näin laulaja Tuulin elämä muuttui Selviytyjät-kuvausten jälkeen – ”Voin rehellisesti sanoa…”