Useimmat meistä pyrkivät olemaan jollakin tavalla ikimuistoisia, joka on erityisen tärkeää esimerkiksi ensitapaamisella.

Lähtemättömän vaikutuksen tekeminen ei kuitenkaan ole helppoa. Ei ainakaan henkilöön, jota emme ole aikaisemmin tavanneet. Mutta ei huolta, sillä tehtävä ei ole mahdoton, vaan hyvinkin mahdollinen, ainakin oikeanlaisella asenteella.

Alla kuusi vinkkiä, kuinka tehdä lähtemätön vaikutus ensitapaamisella.

1. Puhu

On helppo olla paikalla ja antaa muiden jatkaa keskustelua, mutta et jää koskaan ihmisten mieleen, jos pelkästään kuuntelet. Älä pelkää olevasi hölmö, vaan puhu rohkeasti. Kysy ja kerro omia tarinoita sekä jaa ajatuksiasi.

2. Ole hieman kiistanalainen ja täysin rehellinen

Usein ihmiset välttävät sanomasta mitään kiistanalaista ensitapaamisella, koska haluavat pelata varman päälle. Jos haluat jäädä ihmisten mieleen, voit sanoa jotain repäisevää joko loukkaamatta tai loukaten jotakuta.

Mielipiteen ilmaiseminen selvästi ja tiukasti voi tehdä jostakin henkilöstä epämiellyttävän tai hän voi kuulostaa hullulta, mutta samalla hän on myös kiinnostavampi ja muistettavampi.

3. Ole hieman epätavallinen

Normien puhkominen voi olla vaikeaa, mutta yritä tehdä se positiivisella tavalla. Voit esimerkiksi keksiä epätavallisia ja humoristisia vastauksia peruskysymyksiin ”mitä kuuluu?” tai ”mitä teet?”

4. Käytä kehonkieltä

Luottavainen kehonkieli saa ihmisen näyttämään hyvältä ja tekee hänestä muistettavamman. Hyviä esimerkkejä ovat muun muassa lämmin kädenpuristus, suorassa seisominen ja katsekontaktin säilyttäminen keskustelun aikana.

5. Herätä tunteita

Ihmiset usein unohtavat mitä sanoit tai mitä teit, mutta he eivät unohda millaisia tunteita heissä herätit.

Jos haluat tehdä syvän vaikutuksen johonkin, sinun pitää saada hänet tuntemaan jotain. Mielellään jotain positiivista. Tavallisessa keskustelussa voit esimerkiksi paljastaa heikkoutesi, saada vastapuolen nauramaan, pahoitella tekemääsi virhettä, kertoa tarinoita, silitellä toisen egoa ja olla avulias.

6. Kuuntele

Aikaisemmin mainittiin, että pitäisi puhua, eikä vain istua ja kuunnella koko ajan, mutta silloin kun kuuntelet, ole tarkkaavainen.

Suosituimmat ja mieleenpainuvimmat ihmiset ovat heitä, jotka antavat muille täyden ja jakamattoman huomion. Se on vaikeampaa kuin voisi kuvitella. Monet miettivät mitä seuraavaksi sanoa ja vain odottavat taukoa keskustelussa, jotta voivat kertoa oman ajatuksensa.

Lähde: Independent

Kuva: Pixabay