Olet löytänyt mielenkiintoisen kumppaniehdokkaan deittisovelluksesta tai jostain muualta ja vihdoin koittaa aika ensimmäisille treffeille. Tapaaminen on vääjäämättä hieman kiusallinen ja joskus voi olla vaikeaa löytää oikeita sanoja keskustelun käynnistämiseksi ja jatkamiseksi.

Tässä 7 vinkkiä, joiden avulla muutat ensimmäisen deitin kiusaantuneen tunnelman kertaheitolla paremmaksi.

Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin

Jää murretaan esittämällä mitä tahansa huomaavaisia kysymyksiä. Voit esimerkiksi kysyä, miksi hän tilasi juuri kyseisen juoman, mikä on hänen tatuointinsa tarina ja mitä hän teki tänään. Kysymyksen tarkoituksena on luonnollisesti saada toinen puhumaan.

Esitä avorakenteisia kysymyksiä

Avorakenteiset kysymykset ovat sellaisia, joihin ei voi vastata yksisanaisesti, kuten ”kyllä” tai ”ei”. Vastausten tulee välittää ajatuksia, lisätietoa, näkemyksiä, tunteita ja asenteita.

Jos esimerkiksi kysyt: ”Millainen päivä sinulla oli?” hän voi vastata: ”Hyvä”. Mutta jos kysyt: ”Mikä oli päiväsi kohokohta?” vastauksen mahdollisuudet ovat rajattomat. Hän voi kertoa vaikkapa mahtavasta lounaasta, hienosti menneestä esitelmästä, mönkään menneestä palaverista, rakastetun työkaverin läksiäisistä tai mistä tahansa. Avoin kysymys antaa hänelle mahdollisuuden kertoa kokonaisen taustatarinan ja samalla saatte mahdollisuuden jatkaa keskustelua hänen vastauksensa sisällön kautta.

Selvitä, millainen persoona hän on

Sinun ei ole pakko kysyä asioita vain nykyisyydestä, vaan voit kysyä hänen menneisyydestään ja tulevaisuudestaan, mikä puolestaan auttaa sinua tutustumaan häneen paremmin. Voit kysyä hänen persoonallisuudestaan. Ihmiset puhuvat mielellään itsestään, koska se on aihe, josta he tietävät paljon. Suorat heihin liittyvät kysymykset saavat heidät juttutuulelle.

Tässä muutamia esimerkkejä:

 • Miten kuvailisit itseäsi kolmella sanalla?
 • Mikä on rohkein asia, minkä olet koskaan tehnyt?
 • Koska viimeksi nauroit kyyneleet silmissä?

Jos keskustelu junnaa paikallaan tai alkaa hiipua, näillä kysymyksillä pelastat sen:

 • Oletko enemmän introvertti vai ekstrovertti?
 • Mitä bucket-listallasi on?
 • Mitä et halua vanhempiesi tietävän sinusta?
 • Kuka esittäisi sinua elokuvassa?
 • Mitä voisit syödä kokonaisen purkillisen?

Voit myös kysyä deitiltäsi muutaman deittailemiseen ja seksuaalisuuteen liittyvän kysymyksen, edellyttäen tietenkin että keskustelu on jo sen verran rentoa, että voit niin tehdä.

 • Miten pitkälle taaksepäin olet selannut Instagramiani/Facebookiani?
 • Mikä on ollut paras ja huonoin suudelmasi?
 • Keneen julkkikseen olet ihastunut?

Avorakenteisten kysymysten lisäksi on tärkeä muistaa, ettet kohtele deittiäsi kuin haastateltavaa. Älä pelkästään pommita häntä kysymyksillä, vaan käytä aikaa kuuntelemiseen ja vastausten ymmärtämiseen. Älä myöskään mieti liikaa etukäteen vastauksiasi samoihin kysymyksiin, jos hän kysyy niitä myös sinulta. Ennalta suunnitellut vastaukset antavat vain robottimaisen ja lattean vaikutelman.

Käytä vartaloasi

Et tiedä hänen taustojaan ja mahdollisia traumojaan, joten et halua rikkoa hänen yksityisyyttään vääränlaisella kosketuksella, mutta on olemassa keinoja välittää asioita omalla kehonkielellä.

Voit esimerkiksi kääntyä suoraan häntä kohti aina kun puhut hänelle, tai olla positiivisessa ja läheisyyttä osoittavassa asennossa. Deiteillä ei tietenkään ole haitaksi myöskään hymyillä, pitää silmäkontaktia ja reagoida tilanteisiin sopivilla ilmeillä.

Kerro vitsi

Tämä voi olla vaikeaa ja toimii vain, jos omaatte edes suurinpiirtein samanlaisen huumorintajun. Puujalkavitsejä ei kannata edes yrittää, ellei kyseessä ole jokin aivan legendaarinen heitto, tai jos puujalkavitsit ovat todellinen bravuurisi. Missään nimessä ei kannata kertoa loukkaavia tai siveettömiä vitsejä, jos vähänkin näyttää siltä, että ne eivät häntä naurattaisi.

Jos vitsien kertominen on sinulle helppoa ja luontaista, kerro niitä, mutta muussa tapauksessa ei kannata yrittää väkisin, jos et ole vitsinkertojatyyppiä, koska silloin annat vääränlaisen kuvan itsestäsi.

Tilannekomiikka on kuitenkin helppo keino murtaa jää. Jos esimerkiksi huomaat deittipaikassa tai sen lähiympäristössä jotain hauskaa, siitä huomauttaminen kasvattaa yhteistä kokemuspohjaista läheisyyttä. Huumori, jos se on hallussa, on joka tapauksessa hyvä keino keventää tunnelmaa.

Huomaa kiusaantuneisuus

Kiusaantuneisuuden huomaaminen on totuudenmukaista ja se on samalla myös kommunikointia tunteistasi. Se voi keventää tunnelmaa, mutta jos keskustelu ei vain millään meinaa sujua, voit esimerkiksi sanoa: ”Rehellisyyden nimissä, minun täytyy tunnustaa, että minulla on vaikeuksia pitää yllä tätä keskustelua”, tai ”Haluan olla rehellinen, en ole varma nautimmeko toistemme seurasta”. Tällä tavalla selviää, onko asia näin, tai sitten saatte lievitettyä jännitystä tai ahdistusta, jonka keskusteluun syntynyt hiljaisuus oli saanut aikaan.

Muista: Ensimmäinen deitti on aina vähän kiusallinen

Älä anna ensimmäisen tapaamisen kiusaantuneisuuden estää tai häiritä sinua – niiden kuuluukin mennä vähän miten sattuu!

Ei ole väliä, onko kyseessä ensimmäinen tai viides deitti, muista aina olla rehellinen itsellesi äläkä esitä muuta kuin olet. Jos et anna oikeaa kuvaa luonteestasi, joudut mahdollisesti koko suhteen ajan varomaan sanojasi ja jatkamaan esitystä. Jos peittelet joitakin luonteesi piirteitä saadaksesi jonkun kiinnostumaan sinusta, se on karhunpalvelus teille molemmille. Se ei ole aitoa eikä tule kestämään. Omaa itseään ei pidä liiaksi kaunistella, sillä haavoittuvuuksien tunnustamisessa on voimaa.

Jos sovitte hyvin yhteen, ei haittaa vaikka tuijottaisitte toisianne 30 sekuntia ja vain näpräisitte aterimia. Onnea deiteille!

Lähde: Elite Daily

Kuva: Pixabay