Sanonta ”nopeus on valttia” ei päde ainakaan makuhuoneessa.

Seksin ei tietenkään tarvitse kestää tuntikausia, mutta naisen on täysin oikeutettua haluta sen kestävän kuitenkin pidempään kuin mitä sekuntikellolla yleensä mitataan.

Tohtori Jessica O’Reilly kertoo podcastissaan, että normaalisti yhdyntä kestää noin kolmesta kuuteen minuuttia. Jos mies siis kykenee suoriutumaan tämän verran, hän kuuluu normaaliin kestävyysluokkaan. Mutta jos hän ei pääse tähän haarukkaan, tai jos senkin jälkeen molemmille jää epätyydyttynyt olo, asialle kannattaa tehdä jotain. Onneksi on montakin keinoa, joilla miehen kestävyyttä yhdynnässä voi pidentää, jotta jatkossa molemmat pääsevät maaliin saakka.

1. Esileikit

Ennen yhdyntää, tehkää esimerkiksi masturboinnista osa esileikkiä.

– Kerro hänelle, että haluat hänen katselevan, kun koskettelet itseäsi. Hän tulee rakastamaan sitä, tohtori Emily Morse neuvoo naisia omassa podcastissaan.

Tällä tavalla myös nainen pääsee lähemmäs orgasmia ja molemmat ovat samalla lähtöviivalla, kun seksi alkaa.

2. Penisrengas

O’Reilly ohjeistaa, että penisrengas laitetaan joko peniksen varren alaosaan tai niin, että se ympäröi myös kivekset. Tällä tavalla peniksen juureen tulee kiristävää painetta, joka hillitsee veren virtausta ja voi viivästyttää myös miehen orgasmia. Muitakin seksileluja voi tietenkin käyttää naisen kiihottamiseksi ja nopeammin samalle viivalle pääsemiseksi miehen kanssa.

3. Puristustekniikka

Kun mies lähestyy orgasmia, hänen tulee vetää peniksensä ulos ja jompi kumpi puristaa terskaa.

Seksiterapeutti Debra Laino kertoo, että puristamista ei tarvitse tehdä kovaa. Juuri kun mies on lähellä laukeamista, hänen tulee pitää paussi, jolloin penistä puristetaan peukalolla ja etusormella. Puristaminen voi auttaa viivästyttämään ejakulaatiota, jolloin seksiä voi jatkaa pidempään.

4. Kondomi

Kondomin tarjoaman suoja on ensiarvoisen tärkeää satunniasisa seksisuhteissa, mutta vakiintuneissa parisuhteissa sitä yleensä vältellään, koska se vähentää mieheltä ”tunnetta”. Juuri kyseinen herkkyys saa miehen kiihottumaan niin paljon, että hän laukeaa nopeammin kuin kumpikaan haluaa. Kondomilla saadaan peniksen ja vaginan väliin ylimääräinen kerros, joka vähentää miehen tuntemaa kitkaa ja saa hänet kestämään pidempään.

5. Asentojen vaihteleminen

O’Reilly tietää, että useimmat miehet tuntevat, koska ovat lähellä laukeamista, joten se on juuri oikea hetki vaihtaa asentoa. Myös nainen voi oppia tunnistamaan kyseisen hetken. Ennen orgasmia miehen kivekset kiristyvät ja vetäytyvät kohti vartaloa.

O’Reillyn mukaan mies saa orgasmissa kahdenlaisia supistuksia, jotka tapahtuvat noin 0,8 sekunnin välein. Tällä tai sitä nopeammalla tasaisella tahdilla liikkuminen voi saada miehen laukeamaan, joten vauhdin hidastaminen ja tahdin muuttaminen voivat viivästyttää orgasmin tuloa. Tätä voi joutua hieman testailemaan, jotta saa selville mikä on parasta yksilökohtaisesti. Morsen mukaan tässä voi myös auttaa, että nainen on miehen päällä, jolloin hän pääsee kontrolloimaan tahtia paremmin.

6. Pienet tauot

Lainon mukaan seksin ei ole pakko olla rynkytystä, vaan pienet tauot ovat tervetullut lisä.

– Laita miehesi vetämään sen välillä ulos seksin aikana, jolloin voitte suudella ja antaa kiihkon hieman jäähtyä. Tämä pidentää prosessia huomattavasti ja lisää intiimiyttä, Laino sanoo.

7. Lantiopohjan harjoitukset

Lantionpohjan harjoitukset eivät ole vain naisia varten! Kun mies tekee sitä, sillä voi olla suurikin vaikutus makuuhuoneessa. Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan muutaman kuukauden ajan lantioharjoituksia tehneet miehet pystyivät huomattavasti paremmin pidättelemään ennenaikaista siemensyöksyä. Tutkimuksen miehillä oli jokaisella ollut elinaikainen ongelma ennenaikaisesta siemensyöksystä.

Mies voi tehdä lantionpohjan harjoitteita joka päivä vaikkapa istuessaan työpöytänsä ääressä. Hänen vain täytyy puristella yhteen lihaksia, jotka ovat häntäluun ja sukupuolielimien välissä.

– Sillä voi olla huomattavan suuri vaikutus, O’Reilly vakuuttaa.

8. Älkää lopettako kesken!

Vaikka mies laukeaa, homman ei tarvitse loppua siihen. ”Jälkileikin” aikana mies hyvin todennäköisesti saa uuden erektion ja kestää sillä tai sitä seuraavalla kerralla jälleen pidempään.

Lähde: Women’sHealth

Kuva: Pixabay