Eivätkö petipuuhat enää kiinnosta kuten ennen? Haluatko lisäää vipinää makuuhuoneeseesi? Kokeile näitä yhdeksää luonnollista keinoa, jotka auttavat lisäämään seksihaluja.

1. Tietyt hedelmät

Viikunoita, banaaneja ja avokadoja pidetään luontaisina libidon kohottajina. Hedelmistä saat toki myös tärkeitä vitamiineja, joten niiden lisäämisestä ruokavalioon ei ole ainakaan haittaa.

2. Suklaa

Suklaa on ollut kautta historian halun symboli. Suklaa edistää erään tutkimuksen mukaan fenyylietyyliamiinin ja serotoniinin tuotantoa. Tällä voi olla vaikutusta halujen lisääntymiseen.

3. Yrtit

Basilikan tuoksu kiihottaa aisteja, kun taas valkosipuli kohentaa verenkiertoa. Tämä vaikutukset voivat auttaa esimerkiksi erektiohäiriöihin. Neidonhiuspuu-uute voi myös auttaa seksuaalihäiriöihin.

4. Matkusta Afrikkaan

Johimbiini on Länsi-Afrikasta löytyvä aine, jota saa erään puulajin uutteesta. Aine tunnetaan luonnon viagrana.

5. Kohota itsetuntoasi

Se, miten ajattelet kehostasi, vaikuttaa siihen, miten suhtaudut seksiin. Älä siis keskity puutteisiisi, vaan parhaisiin puoliisi.

6. Juo vain lasi viiniä

Lasi viiniä voi rentouttaa ja lisätä kiinnostusta seksiä kohtaan. Liialla alkoholilla on kuitenkin kielteinen vaikutus seksielämääsi.

7. Meditoi ja vältä stressiä

Stressi vaikuttaa seksihaluihin etenkin naisilla. Esimerkiksi meditointi ja jooga ovat hyviä keinoja hallita stressiä.

8. Nuku riittävästi

Kiivaasta elämänrytmistä seuraa usein se, ettei unelle jää riittävästi aikaa. Pyri kuitenkin nukkumaan riittävästi ja ota tarvittaessa päiväunet, jos et saa yöllä riittävästi unta.

9. Hoida suhdettasi

Selvittämättömät riidat vaikuttavat seksihaluihin. Pyrkikää siis keskustelemaan erimielisyyksistänne, niin makuuhuoneessakin menee paremmin.
Lähde: Health
Kuva: Pixabay