Jokainen kohtaa nämä haasteet avioliiton ensimmäisenä vuotena

Hääkakun leikkaamisen jälkeen avioliitossa alkaa arki. Sanotaan, että ensimmäinen vuosi avioliiton satamassa on hankala, koska eteen tulee kaikkea uutta.
Tässä muutama vinkki, joihin avioliittoa suunnittelevien kannattaa varautua:
Uusien titteleiden opettelu
Enää et ole morsian, sulhanen, tyttöystävä tai poikaystävä. Lisäksi sukunimesi on saattanut vaihtua, jonka johdosta passit, ajokortit ja muut asiakirjat pitää uusia, sekä opetella uusi allekirjoitus.
Yhteinen lemmikki
Kotieläin toimii hyvänä testinä jälkikasvua varten. Jos et pysty pitämään kissaa terveenä ja onnellisena, kannattaa varata paljon kondomeja, koska et ole vielä valmis vauvaa varten.
Ensimmäinen riita
Ensimmäinen kunnollinen riita voi aluksi säikäyttää ja sen jälkeen johtaa lepyttelylahjoihin sekä sovintoseksiin, joihin ei kuitenkaan kannata tottua.
Jätä muiden mielipiteet omaan arvoonsa
Monet ihmiset tulevat kertomaan, että tuoreen avioliiton huuma haihtuu nopeasti ja yhteiselo tylsistyy, mutta kukaan ei oikeasti tiedä miten juuri teillä menee.
Tee vuorolista
On hyvä merkitä paperille vuorot esimerkiksi siivouksesta, lemmikkien ruokkimisesta, ruoan laitoista ja siitä kumpi valitsee Netflixistä katsottavaa. Sovituista vuoroista on myös hyvä pitää kiinni.
Rutiinit
Voi mennä aikaa, kun uusiin asioihin ja päiväjärjestykseen sopeutuu, mutta loppupeleissä rutiinit ovat hyviä asioita. Vai mitä vikaa on heräämisessä, työssä, kuntosalissa, saunassa, päivällisessä, seksissä ja nukkumisessa?
Raha
Raha voi olla pelottava asia ja varallisuuden jakaminen voi kauhistuttaa. Yhteinen pankkitili sekä menojen ja tulojen oikeudenmukainen sovittaminen voivat aiheuttaa päänsärkyä.
Ensimmäinen vuosipäivä
Kun vuosi tulee täyteen avioliitossa, se on iso juttu. Kuitenkin isointa meteliä siitä pitää ainoastaan aviopari itse, eivätkä muut sitä juuri noteeraa.
Lähde: Metro