Tämä tärkeä pikku asia voi muuttaa seksielämäsi pysyvästi paremmaksi.

Monille heteromiehille seksi tarkoittaa ainoastaan yhdyntää. Seksin määritelmään kuuluvat yleensä myös anaaliseksi ja useimmille oraaliseksi, mutta seksiin kuuluu paljon muutakin kuin peniksen työntyminen jonnekin.

Monet tarvitsevat enemmän lämmittelyä sekä esileikkejä ja monet naiset eivät pysty saamaan orgasmia yhdynnästä, joten mies tarvitsee muitakin taitoja molemminpuolisen tyydytyksen saavuttamiseksi.

Tässä muutamia tärkeitä pointteja, miksi jokaisen miehen tulee hallita seksi, johon ei kuulu yhdyntää.

1. Penetraatioon keskitytään yleisesti liikaa

Tähän liittyy geneettinen perimä seksistä suvunjatkamistarkoituksessa. Kuten kaikki tiedämme, nykyaikana tuskin kukaan enää harrastaa seksiä ainoastaan suvunjatkamistarkoituksessa.

Esileikkien ja seksin ei tarvitse ollla kaksi eri asiaa. Populaarikulttuurissa, kuten tv-sarjoissa, elokuvissa ja vaikkapa pornossa seksi yleensä huipentuu ja loppuu, kun mies on saanut orgasminsa tai molemmat ovat lauenneet samaan aikaan. Samanaikaisia orgasmeja tapahtuu hyvin harvoin oikeassa elämässä.

Älä anna yleisen ajatusmaailman rajoittaa sitä, mitä seksi tarkoittaa sinulle.

2. Liiallinen keskittyminen yhdyntään voi johtaa huonoon seksiin

On luonnollista ajatella seksistä loogisesti, kuten ”seksi tarkoittaa orgasmia, yhdynnällä saan orgasmin, joten kesityn penetraatioon”.

Valitettavasti tämä on kuitenkin hyvin rajoittunut käsite seksistä. Kannattaa ajatella pikemminkin näin: ”Seksissä on kyse nautinnosta. Saan eniten nautintoa kun molemmat osapuolet nauttivat siitä, joten keskityn siihen, että kumppanini nauttii seksistä myös”.

Kun keskitytään liiaksi penetraatioon, kaikki muut keinot saada nautintoa seksin aikana sivuutetaan. Samalla ei ymmärretä, mistä toinen nauttii ja hän voi jäädä tyytymättömäksi.

Varsinkaan monelle naiselle yhdynnässä tapahtuva penetraatio ei välttämättä riitä orgasmin saamiseen, jolloin tarvitaan muutakin.

Klitoris on ainoa osa ihmisvartaloa, jonka ainoa toiminto on tuottaa nautintoa. Klitorista voi stimuloida esimerkiksi sormilla, kielellä ja seksileluilla. Myös käden voi laittaa vulvan ympärille ja hieroa koko aluetta.

Naisessa on paljon alueita, joita voi stimuloida. Jotkut ovat saaneet orgasmeja esimerkiksi pelkästään rintojen tai alaselän stimuloinnista. Nautinnon tuottamiseen kannattaa hyödyntää koko vartaloa.

3. Miksi muita seksitaitoja kannattaa kehittää?

Kuten aiemmin on mainittu, pelkkä yhdyntään keskittyminen voi huonontaa seksiä. Seksi, johon ei liity penetraatiota, voi tehdä kokemuksen huomattavasti nautinnollisemmaksi molemmille, kun keksitte uusia keinoa antaa toisillenne tyydytystä.

Kun ajattelette esileikkiä tärkeänä osana seksiä, eikä vain lämmittelynä yhdynnälle, keskitytte siihen huolellisemmin ja teistä tulee huomioon ottavampia sekä parempia rakastajia.

Seksi ilman yhdyntää antaa huomattavasti pidemmän nautinnon molemmille kuin penetraatioseksi. Tämä auttaa myösniitä miehiä, joilla on vaikeuksia saada erektiota, koska erektion saamiselle ei tule tällä tavalla suorituspaineita.

4. Mitä on seksi ilman yhdyntää?

On olemassa valtava määrä erilaisia tyydytystä tuottavia asioita, joita voit kumppanisi kanssa kokeilla. Ei-penetratiivinen seksi on kirjaimellisesti mitä tahansa, mikä aiheuttaa seksuaalista kiihoketta tai nautintoa. Sekstailu, tuhmat puheet, mielikuvitus, fantasiat, suuteleminen, hively ja ”paneminen” tai sukupuolielinten hierominen toisianne vasten vaatteet päällä, sormeilu, suuseksi, jne. Vain mielikuvitus on rajana, kun annatte toisillenne nautintoa ilman suorituspaineita.

Paras keino tutustua ei-penetratiiviseen seksiin on venyttää ja jatkaa yleensä liian lyhyttä esileikkiä niin pitkään kuin molemmat haluavat. Mukaan voi ottaa myös viettelyä, joka voi jopa kehkeytyä kiihottavimmaksi osaksi seksikokemusta.

Kun odotus seksistä kasvaa ja paisuu, myös nautinnon määrä nousee. Mieti, miten voisit yllättää kumppanisi. Voisitko tehdä jotain toisin, miten voisit olla arvaamattomampi, voisitko käyttää toisenlaisia sanoja ja kosketuksia? Jos annat kumppanille täsmälleen sitä mitä hän haluaa, se voi olla vähemmän nautinnollista, kuin viekoittelu, viettely ja seksikkäät yllätykset.

Seksi ilman yhdyntää ei tietenkään tarkoita, että esimerkiksi vain pidennetään suuseksiä. Keskustelu toisen kanssa on erittäin tärkeää. Molempien täytyy olla samalla asialla, eli muuttamassa toistenne seksielämää entistäkin paremmaksi. Kun saat tietää, millaisia asioita kumppanisi salaa haluaisi, voit toteuttaa hänen unelmansa, ja hän voi tehdä saman sinulle. Sitten vain hommiin!

Lähde: AskMen

Kuva: Pixabay