Muistatko vielä ajan, jolloin olisit halunnut jäädä koko päiväksi vällyjen väliin miehesi tai poikaystäväsi kanssa? Jos et, siitä on kulunut liian kauan! Vaikka arki rutiineineen, laskujen maksamisineen ja kotitöineen tuntuu vievän aikaa ja hekuman hetkille ei tunnu riittävän energiaa, voit herätellä hormonejasi ja halujasi näillä vinkeillä.

1. Hoida velvollisuudet pois alta

Tutkimukset ovat osoittaneet, että naisille on erityisen tärkeää kokea ympäristönsä harmoniseksi, jotta he voisivat keskittyä petipuuhiin täysin siemauksin. Maksamattomat laskut tai pesualtaassa olevat tiskit kannattaa hoitaa alta pois, jotta ajatukset eivät pääse harhailemaan epäolennaisuuksiin kesken hempeiden hetkien.

2. Käy kuntosalilla

Hikinen spinnigtunti tai voimaharjoittelu tekee hyvää niin ruumiille kuin sielullekin. Lisäksi poltettuasi ylimääräisiä kaloreita tunnet olosi itsevarmemmaksi, puhumattakaan liikunnan tuottamista endorfiineista, jotka toimivat myös halun herättäjinä.

3. Katsele miehesi tai poikaystäväsi leikkivän lasten kanssa

Jos omia ei ole, menkää kylään lapsiperheeseen. Erään tutkimuksen mukaan naisen seksuaalista halukkuutta lisää se, että hänen kumppaninsa osoittaa hellyyttä lapsille. Kyse on biologiasta: lapsista pitävä mies osoittaa olevansa loistavaa suvunjatkamisainesta, joten hän saa hormonisi hyrräämään.

4. Menkää baariin ja flirttailkaa myös muiden ihmisten kanssa

Se, että huomaa partnerinsa olevan haluttava myös muiden mielestä, voi toimia loistavana afrodisiakkina ja johtaa räjähtävään intohimoon. Pieni mustasukkaisuus on vain hyvästä, kunhan kumpikin on samalla aaltopituudella ja baarista poistutaan yhdessä sovittuun aikaan. Tämä taktiikka vaatii molemminpuolista ymmärrystä ja luottamusta.

5. Luokaa ”ei kosketusta vyötärön alapuolelle” – sääntö esileikin ajaksi

Keskittykää ensin 20-30 minuuttia hyväilemään ja suutelemaan toisianne ilman kiirehtimistä yhdyntään. Tällä tavalla toimiessa aivot alkavat erittää dopamiinia, jolla on suuri merkitys seksuaalisessa mielihyvässä.

6. Syleilkää toisianne vähintään 30 sekunnin ajan tiukasti

Tämä on aika, jossa naisen oksitosiinihormonitoiminta aktivoituu. Oksitosiinilla on merkittävä tehtävä kiintymyksen luomisessa, sen ylläpidossa ja luottamuksessa. Jos pidät miehesi tuoksusta – kuten useimmat naiset pitävät – nuuhki samalla tämän kaulaa tai rintaa. Saat lisäpotkua miehen erittämistä feromoneista, jotka toimivat myös halun herättäjinä.

7. Jaa fantasiasi kumppanisi kanssa

Aivot ovat suurin seksuaalinen elimemme, eikä ilman mielikuvitusta kykene tyydyttävään seksiin. Fantasioista puhuminen opettaa miehelle mistä juuri sinä pidät ja on kaiken lisäksi kiihottavaa. Jos tunnet itsesi liian ujoksi puhuaksesi asiasta, pieni huijaus voi olla paikallaan. Voit kertoa nähneesi unta, jossa teitte juuri sitä, mistä unelmoit. Mies on mitä suurimmalla todennäköisyydellä innoissaan asiasta.

8. Luo itsellesi kymmenen minuutin sääntö

Vaikka tuntuisi siltä, ettei seksi jaksa kiinnostaa, anna sille mahdollisuus. Erään seksologin mukaan naisten ongelma ei yleensä ole varsinaisesti se, etteivät he halua seksiä – he eivät vain suo siihen mahdollisuutta. Kymmenen minuuttia riittää useimmiten herättämään niin fyysisen kuin emotionaalisenkin vireen petipuuhiin.

9. Vaihtelu virkistää

Jos rakastelu on joka kerta samanlaista, saattaa intohimo hiipua pelkän rutiininomaisuuden vuoksi. Pienetkin muutokset sängyssä voivat saada ihmeitä aikaan. Uudenlaisen roolin ottaminen, uudet alusvaatteet, seksilelut tai fantasioiden toteuttaminen tuovat potkua parin kuin parin seksielämään.

10. Masturboi

Joidenkin naisten mielestä itsetyydytys on jopa pettämiseen verrattavaa toimintaa, mutta se on paras ja helpoin tapa oppia esimerkiksi minkälainen kosketus tuntuu parhaalta sinusta itsestäsi. Lisäksi kaikki seksi luo lisää seksiä. Kun nautit itsestäsi, huomaat todennäköisesti haluavasi jakaa kokemuksen myös kumppanisi kanssa yhä useammin.

Lähde: WD

Kuva: Pixabay