Lääkärit ja urologit ovat yrittäneet kehittää yleispätevää keinoa mitata peniksen kokoa 1940-luvulta lähtien, mutta ovat joutuneet toteamaan, että tehtävä ei olekaan niin helppo kuin miltä se kuulostaa.

Joka tilanteeseen sopivaa mittaustapaa on yritetty löytää, jotta saataisiin mahdollisimman kaikenkattavat keskiarvot kondomien kokoa ajatellen. Liian pieni kondomi johtaa helpommin sen repeytymiseen ja mahdolliseen raskauteen sekä sukupuolitautien tarttumiseen.

Mikä peniksen koon mittaamisessa on sitten niin vaikeaa? Suurin ongelma on erektio. 1940-luvulla erektion vaikutusta arvioitiin venyttämällä velttoa penistä ja mittaamalla kokonaispituus painamalla pituusmittaa häpyluuta vasten pehmeän rasvakerroksen läpi. Tämä ei kuitenkaan anna oikeaa kuvaa siittimen pituudesta erektiossa, varsinkin jos siitin on kaareva. Lisäksi tutkimuksissa huomattiin, että myös kiihotustavalla on vaikutusta peniksen pituuteen.

Lääkärin vastaanotolla on lähes mahdoton saada aikaan miehen erektio täysin luonnollisella tavalla. Tutkimuksissa on käynyt ilmi, että jos mies saa erektion oraalisen tyydytyksen kautta, hänen peniksensä on mitattaessa pidempi verrattuna erektioon, jonka hän saa tyydyttämällä itseään. Urologit ja tutkijat joutuivat toteamaan, että yleispätevää mittaustapaa erektiossa olevan peniksen pituudelle on hyvin vaikea löytää.

Yksi hyvä puoli näissä tutkimustuloksissa on ainakin se, että niitä voi käyttää hyväkseen kotiloissa, sillä oraalisen tyydytyksen avulla miehen penis jäykistyy pidemmäksi yhdyntää ajatellen.

On sitten miehen peniksen pituudella merkitystä tai ei, oraaliseksin avulla hänestä kuitenkin saadaan tutkitusti käyttöön maksimaalinen pituusmitta.

Lähde: Men’sHealth

Kuva: Pixabay