Näin talven keskellä on hyvä muistuttaa mieliin, mikä on elämässä tärkeintä.

Syömisen ja juomisen lisäksi ihmisellä on vuosituhansien aikana säilynyt muuttumattomana vietti pariutua ja päästä harjoittamaan evoluution kannalta tuiki tärkeää suvun jatkamisaktiviteettia. Nykyaikainen parinhaku on parhaimmillaankin pahimmanlaatuista peliä, ja tänäkin yönä erotellaan todelliset pelinaiset ja miehet niistä yksilöistä, joiden sukupuu on kuluttanut loppuun oman elintilansa.

Mutta mistä hakea pariutumisseuraa esimerkiksi urbaanissa kaupunkiympäristössä? Todellinen pelimies tai -nainen ei parhaita apajiaan tietenkään paljasta, joten me teemme sen heidän puolestaan.

Yökerhot vaativat taitoa

Klubit ja yökerhot ovat ylivoimaisesti vaikein ympäristö pariutumiseen. Suurien kaupunkien yökerhot ovat selvästi vaikeampia apajia puolison metsästykseen kuin pienempien kylien baarit. Yleisimmin syy on suosittujen yökerhojen laadukkaampi tarjonta ja vaativampi kysyntä, kiitos useiden portsareiden harjoittama julkkisten, hyvätuloisten ja hyvännäköisten asiakkaiden suosimispolitiikka.

Todellinen rakkauden lähettiläs jättääkin pintaliitopaikat suosiolla väliin ja suuntaa matkansa hieman helpommille metsästysmaille eli pubeihin ja loistokkaimmat päivänsä nähneisiin klubeihin. Todellisuudessa vain pieni kansanosa jaksaa kiertää kuumimpien trendien perässä, eikä kyseisillä stereotyypeillä ole todellakaan mielessään asuntolaina ja kaksi lasta. Erityisesti ennen kaukaa kartetut ns. työväen baarit ovat mainioita paikkoja seuran hakuun. Sitä paitsi kuka huolisi puolisokseen sellaisen naisen tai miehen, joka tuhlaa kaikki rahansa merkkivaatteisiin ja ylihintaisiin drinkkeihin.

Kuntosaleilla paljon potentiaalia

Kuntosalit ja erilaiset kuntoklubit ovat oivia paikkoja seuran hakuun. Uusissa kuntoilulajeissa tarvitaan liikkeiden tekemiseen apua, ja mikä olisi oivallisempi iskutapa kuin viattomasti ja vaivihkaa vikitellä toisen sukupuolen edustajia liikunnan lomassa. Toinen taatusti toimiva iskuvinkki varsinkin naisille on lähestyä unelmien prinssiä kysyen apua niin kovin monimutkaisten salilaitteiden käytössä. Miesten avunpyyntöjä naispuolisilta kuntoilijoilta kuitenkin katsotaan pitkään, osaavathan suomalaiset karpaasit tehdä kaiken aina itse.

Kuntosaleilla vikittelyssä täytyy olla kuitenkin varovainen, sillä kaikki salilla kävijät eivät ole täysin tyytyväisiä omaan hikiseen olemukseensa rankan treenin jälkeen. Valinta on siis tehtävä tarkkaan ja lähestyminen pitää hoitaa harkitusti. Suuren painon voi asettaa myös ajanhenkiselle vaatetukselle ja yleiselle siisteydelle. Moni nainen juoksee karkuun repaleisia ja likaisia salihousuja sekä sotkuista yleisilmettä, naisten taas kannattaa tarkistaa, ettei kainaloista löydy viidakkoa muistuttavaa karvapehkoa. Sali on kokonaisuutena mitä parhaimpia uuden kumppanin metsästysmaita, sillä päinvastoin kuin baarissa, kuntoklubilla käytetty aika ei mene hukkaan. Vaikka et seuraa löytäisikään, saathan kaupan päälle paremman olon ja terveemmän kehon.

Kirjastosta älykästä seuraa?

Jos arvostat ulkomuodon lisäksi myös älykkyyttä, matka kannattaa suunnata kirjastoon. Hiljainen lukutoukka saattaa hyvinkin paljastua unelmien prinssiksi tai tuhkimotarinan prinsessaksi. Tutkimusten mukaan lukeminen nimittäin kertoo yksilön halusta ottaa asioista selvää ja kehittää itseään ihmisenä. Kirjastoissa on tosin yksi muita paikkoja heikompi puoli, kirjastossa pitäisi olla hiljaa, ainakin vanhemman väen mielestä. Jos et siis halua saada intensiivistä iskujen sarjaa kävelykepistä tai käsilaukusta, eteneminen kannattaa aloittaa silmäpelillä.

Kirjastojen kahvilat ovat myös suosittuja kohtauspaikkoja. Jos näet jonkun kiinnostavan näköisen kohteen syventyneenä eepokseen, käy nopeasti lainaamassa samaan sarjaan kuuluva teos tai saman kirjoittajan kirja. Mene samaan pöytään ja leiki yllättynyttä, että teillä on samanlainen kirjamaku. Muista kuitenkin ennen keskustelun avausta lukea takakannen teksti siltä varalta, että unelmien älykkösi oikeasti kysyy jotain kirjaan liittyvää keskustelun aikana. Samasta syystä kannattaa välttää täysin saman teoksen lainaamista.

Pienet kikat kunniaan

Parhaimmat pelipaikat eivät välttämättä ole yleisessä tiedossa. Itselleen sopivinta seuraa löytyy omien mieltymysten ja harrastusten mukaisissa paikoissa. Tärkein osa seuran haussa onkin yhteisten kiinnostusten aiheiden löytyminen. Varsinkin harrastuksilleen omistautuneet ihmiset, niin naiset kuin miehetkin, on helppo voittaa puolelleen opettelemalla käteviä pikkutietoja seuralaisen kiinnostuksen kohteista. Jokainen ihminen nimittäin etsii tietoisesti tai tiedostamattaan omanlaista kumppania itselleen.

Mielikuvituksen käyttö onkin tärkeä osa omaa kultaa etsiessä. Esimerkiksi koiran lenkkeilyttäminen ihmisten parissa on erittäin helppo tapa tavata uusia ihmisiä, eikä kukaan ihmettele, vaikka jäisitkin tuijottelemaan mielenkiintoisia yksilöitä hieman pidemmäksi aikaakin. Ei myöskään kannata unohtaa ihmisen luontaista halua tulla esille ja esiintyä edukseen. Liika toisen ylistäminen saattaa kuitenkin antaa kehujasta mielistelijän kuvan. Parhaiten iskevä mielistely toimiikin hieman naamioituna. Kannattaa silti jättää vanhat elokuvista tutut repliikit väliin ja keksiä tilalle omia, sillä omaperäisyys on nykyään erittäin korkealle arvostettu luonteen lahja.

Viileimmät eivät vaivaudu

Monesti sanotaan, että halutuimpia kumppaneita ovat homot, lesbot ja varatut, eikä syyttä. Alituinen ruinaaminen voi pitemmän päälle antaa ihmisestä epätoivoisen kuvan.

Sitä vastoin määrätietoinen ja rauhallinen käytös viestittää, että kyseinen henkilö saa seuraa muutenkin. Positiivinen passiivisuus onkin pohjimmiltaan äärimmäisen iskevä ominaisuus ihmisessä kuin ihmisessä. Passivisuustaktiikkaan ei kuitenkaan missään nimessä kannata yhdistää sarkastisia tai ylimielisiä piirteitä, ellei sitten välttämättä halua järjestää romanttisia illallisia vain itselleen.

Hyvät huonot iskurepliikit

”Onko sinulla karttaa? Minä eksyin juuri silmiisi.”

”Voin jo silmissäni nähdä, miten keräät vaatteitasi aamulla makuuhuoneeni lattialta.”

”Mitäs tytöt? Käynkö minä usein täällä?”

”Olet kuin terästetty jouluglögi: tuoksut jumalaiselta ja sekoitat pääni.”

”Tiedän, etten oo hääppöinen, mut mun pikkukaveri on!”

”Hei! Muistatko minut? Ai et? Kyllä sinun pitäisi, koska olet joka yö unissani.”

”Anteeksi, olisiko sinulla lainata kolikkoa? – Kuinka niin? Äiti käski soittaa, kun olen rakastunut…”

Kuva: Pixabay